4Φεβ

Firebug και στον Internet Explorer πλέον!

, 4 Φεβρουαρίου 2009 | ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ | 1 Σχόλιο

Όλοι γνωρίζουν το Firebug, το πιστό και καλό φίλο του σημερινού web designer/ developer. Έχει επισημανθεί στο WDB σε διάφορα άρθρα, η χρησιμότητα του, οι δυνατότητες που παρέχει και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον σύγχρονο επαγγελματία να επιταχύνει την δουλεία του αναλύοντας και εξερευνώντας το διαδίκτυο.

Το μόνο μειονέκτημα σε εισαγωγικά βέβαια είναι πως λειτουργεί μόνο στο FireFox. Λάθος! Πλέον υπάρχει μια έκδοση, η λεγόμενη lite version η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε browser. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις επιλογές του και δεν είναι τόσο άνετο στη χρήση, αλλά εντέλει κάνει την δουλειά του

Υπάρχουν δύο τρόποι ενεργοποίησης:

1. Με χρήση bookmarklet
2. Περιλαμβάνοντας εξωτερικό js αρχείο.

firebug_logo

Οδηγίες εγκατάστασης/ ενεργοποίηση


Με bookmarklet:
σύρετε το κάτωθι σύνδεσμο στο toolbar του browser.

Firebug Lite

Με js αρχείο: προσθέστε το παρακάτω κώδικα στο πάνω μέρος του κώδικα

<script type=’text/javascript’
src=’http://getfirebug.com/releases/lite/1.2/firebug-lite-compressed.js’></script>

Εναλλακτική λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης είναι η εγκατάσταση IE Dev Toolbar, το οποίο είναι εξίσου καλό.

H έκδοση lite του Firebug υπάρχει διαθέσιμη εδώ και καιρό αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει τόσο πολύ.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Firebug και στον Internet Explorer πλέον! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter