3Απρ

FireFox Dictionaries & Language Packs

, 3 Απριλίου 2008 | BROWSERS | 0 Σχόλια

Πόσες φορές σας έχει τύχει να γράφετε κάτι, είτε σε μια φόρμα, είτε σε ένα blog, είτε σε ένα website χωρίς να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν έχετε ή όχι ορθογραφικά λάθη; Ο πιο συνηθισμένος τρόπος ελέγχου, είναι να επιλέξετε όλο το κείμενο, να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στον κειμενογράφο που χρησιμοποιείτε, ώστε να κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους και διορθώσεις. Αυτή η ενέργεια είναι όμως χρονοβόρα και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα αποδοτική και συμφέρουσα, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλος όγκος κειμένου.

Αν χρησιμοποιείτε FireFox, μπορείτε να ελέγχετε και να διορθώνετε αυτά που γράφετε την ίδια στιγμή που τα γράφετε, χωρίς να χρειάζεται η διαδιακασία της μεταφοράς του κειμένου στον κειμενογράφο. Πώς όμως γίνεται αυτό;

Ο FireFox, υποστηρίζει Λεξικά και Πακέτα γλωσσών (Dictionaries & Language Packs). Εγκαθιστώντας τα απαραίτητα αρχεία, ο FireFox μετατρέπεται σε έναν ορθογράφο. Για να εγκαταστήσετε τα Dictionaries & Language Packs της επιλογής σας, θα πρέπει να μεταφερθείτε στην σελίδα Language Support του web site που φιλοξενεί τα add-ons του FireFox και να τα εγκαταστήσετε. Αφού τα εγκαταστήσετε, ο browser (FireFox) σάς ζητάει να τον επαν-εκκινήσετε ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να διαχειρίζεστε κείμενα πολλών γλωσσών; Αν έχετε προχωρήσει σε εγκατάσταση λεξικών πολλών γλωσσών, τότε η επιλογή της ενεργής γλώσσας γίνεται δύσκολη υπόθεση.

Η καλύτερη λύση, είναι να μεταβείτε στην σελίδα https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3414 και να εγκαταστήσετε το Dictionary Switcher. Εγκαθιστώντας αυτό το add on, θα μπορείτε να επιλέγετε τη γλώσσα που επιθυμείτε, επιλέγοντάς την από ένα μικρό κουτάκι στο κάτω μέρος (status bar) του FireFox.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο FireFox Dictionaries & Language Packs γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter