21Νοέ

Flexigrid – η ελκυστική και πρακτική λύση αντί για tables.

, 21 Νοεμβρίου 2008 | JQUERY | 2 Σχόλια

Η εξέλιξη του Internet και των σχετικών τεχνολογιών προσφέρει νέες δυνατότητες στην κατασκευή διαδικτυακών εφαρμογών. Πλέον υπάρχουν νέοι, πιο ελκυστικοί και πρακτικοί τρόποι προβολής στοιχείων και περιεχομένου ενός website. Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας jQuery μπορείτε να προσφέρετε μια πλούσια εμπειρία στον χρήστη/επισκέπτη με λιγοστή δουλειά, αφού απαιτείται ελάχιστος χρόνος για την εφαρμογή του.

Σήμερα το Web Design Blog στα πλαίσια των νέων τεχνολογιών και έξυπνων πρακτικών λύσεων σας παρουσιάζει το Flexigrid.

Το Flexigrid είναι ένα «ελαφρύ» script βασισμένο εξολοκλήρου σε jQuery το οποίο σας δίνει την δυνατότητα προβολής tabular data με ένα πολύ όμορφο και πρακτικό τρόπο, μπορεί να συνδεθεί με xml και να τραβάει δυναμικά περιεχόμενο από οποιαδήποτε βάση. Το βασικότερο πλεονέκτημα που έχει είναι οι ειδικευμένες επιλογές παραμετροποίησης και διαφορετικής εμφάνισης των δεδομένων που προσφέρει στον χρήστη/επισκέπτη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες και demos στο Flexigrid website.

Η έκδοση είναι BETA αλλά σίγουρα αξίζει να χρησιμοποιηθεί και να παρακολουθηθεί η εξέλιξη του. Το Web Design Blog στην έρευνα που διεξάγει, παραθέτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα πληροφορίες που παρέχουν αξιόπιστες λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες του απαιτητικού επαγγελματία.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Flexigrid – η ελκυστική και πρακτική λύση αντί για tables. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter