14Οκτ

Δωρεάν εικονίδια “οικονομικής φύσεως”

, 14 Οκτωβρίου 2008 | ΔΩΡΕΑΝ ΥΛΙΚΟ | 0 Σχόλια

Το γνωστό blog, Smashing Magazine προσφέρει συστηματικά στους αναγνώστες του δωρεάν εικονίδια, wordpress themes, κ.ά. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με την εταιρία Icon Eden προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα σειρά εικονιδίων, ελεύθερη προς download, που έχει σαν θέμα, τα οικονομικά.


Η σειρά αυτή, περιέχει 59 εικονίδια υψηλής ποιότητας, σε raster και σε vector και συγκεκριμένα σε format .png, .icns και .ico. Εκτός από τις συγκεκριμένες μορφές των εικονιδίων, διατίθεται και ένα αρχείο σε μορφή .eps για χρήση των εικονιδίων σε μεγαλύτερο μέγεθος. Τα διαθέσιμα μεγέθη των εικονιδίων που προσφέρονται αρχίζουν από 16×16 pixels έως 256×256 pixels.

Όλα είναι μοντέρνα, φρέσκα και έχουν χρωματική αρμονία. Στόχος των εικονιδίων σύμφωνα με τους σχεδιαστές είναι να δημιουργήσουν ένα iconset το οποίο να αποτελείται από εύχρηστα και εύκολα αναγνωρίσιμα εικονίδια. Όλα τα εικονίδια αποτυπώνονται εξίσου καλά τόσο σε άσπρο, όσο και σε μαύρο φόντο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για Web sites, on line και off line εφαρμογές, CD-ROM, DVD-ROM, κλπ.

Όπως αναφέραμε και πριν, η σειρά αυτή διατίθεται δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσωπικά και επαγγελματικά web projects και σε blogs χωρίς κάποιους περιορισμούς. Αυτό που απαγορεύεται ρητά είναι η εμπορική εκμετάλλευση των εικονιδίων, δηλαδή η πώλησή τους προς τρίτους, χωρίς την έγκριση της Icon Eden ή του blog, Smashing Magazine.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Δωρεάν εικονίδια “οικονομικής φύσεως” γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter