23Ιαν

GA Notes. A cool Google Analytics add on

, 23 Ιανουαρίου 2009 | ANALYTICS | 0 Σχόλια

Τα Google Analytics αποτελούν την πιο αξιόπιστη και συμφέρουσα λύση για τους περισσότερους SEO’s, Webmasters και Website owners. Εκτός από την πολύ χρήσιμη δωρεάν υπηρεσία που προσφέρουν, τα Google Analytics δέχονται hacks για να γίνουν ακόμα καλύτερα! Στο παρελθόν είχαμε αναφέρει για το “Social Media Metrics plug-in για Google Analytics σε Firefox + Greasemonkey“. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα Hack σε μορφή Firefox add on, το οποίο ονομάζεται “GA Notes” και σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε σημειώσεις μέσα στο Google Analytics προφίλ σας.ga-notes-addon

Σε τι χρησιμεύει μια τέτοια λειτουργία;

Η χρήση της μπορεί να σας βοηθήσει να μελετήσετε τις διακυμάνσεις στα στατιστικά σας με μεγάλη ακρίβεια. Κάθε φορά που παρατηρείτε μια διακύμανση μπορείτε να αναφέρετε ποια κίνησή σας έδωσε αυτή την ώθηση στα στατιστικά σας. Οπότε, π.χ. αν στο blog σας γράψετε ένα άρθρο το οποίο θα φέρει πολύ κόσμο είναι καλό με τη χρήση του GA Notes να σημειώσετε το περιστατικό. Έτσι, θα θυμάστε πάντα γιατί υπήρξε αυτή η διακύμανση, χωρίς να χρειαστεί να σκάψετε στα έγκατα των Google Analytics σας για να δείτε τι είχε γίνει τότε κλπ.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως το GA Notes επιτρέπει σε όποιον έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο GA προφιλ και έχει εγκατεστημένο το add on, να καταχωρεί και να διαβάζει notes. Αυτό είναι πολύ σημαντικό οπότε, παραπάνω από ένας χρήστης μπορούν να συνεισφέρουν στην αποθήκευση σημειώσεων.

Σε μελλοντικές εκδόσεις το GA Notes θα προσφέρει ακόμα:

 • Ταξινόμηση και αναζήτηση σημειώσεων ανά ημ/νία
 • Αποθήκευση σημειώσεων σε αρχείο φιλικό προς το Excel.
 • Admin flag για σημειώσεις που θέλετε να διαχωρίζονται σαν του διαχειριστή.
 • Alert που ειδοποιεί για το πόσες νέες σημειώσεις προστέθηκαν από την τελευταία είσοδο στο σύστημα.
 • Μια πιο “γραφική” αναπαράσταση των σημειώσεων

Για να το εγκαταστήσετε, δεν έχετε παρά να:

 1. Κατεβάσετε το Firefox addon με τον Firefox browser σας
 2. Επανεκκινήσετε τον Firefox browser σας
 3. Μπείτε στα Google Analytics σας

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο GA Notes. A cool Google Analytics add on γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter