12Ιούν

Πως να πετύχετε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, πριν την έναρξη του site!

, 12 Ιουνίου 2009 | VARIOUS SEO TIPS | 0 Σχόλια

Πολλά είναι τα παραδείγματα που έχουν αναφερθεί στο διαδίκτυο για ιστοσελίδες που έχουν καταφέρει να έχουν καλά αποτελέσματα για τις λέξεις-κλειδιά που τους ενδιαφέρουν, πριν καν ανακοινωθεί η επίσημη λειτουργία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της νέας λογικής μηχανής αναζήτησης Wolfram Alpha και της νέας μηχανής αναζήτησης της Microsoft με ονομασία Bing, η οποία πριν καν αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινό, έβγαινε στην 3η θέση στη μηχανή αναζήτησης Google με την λέξη “Bing”.

Εξετάζοντας την περίπτωση του έργου της Microsoft, αν και πολλοί θεωρούν πως είναι εύκολο να έχει ένα site καλή θέση στα αποτελέσματα με την ονομασία του, για την περίπτωση του Bing δεν είναι έτσι.

Πριν την ανακοίνωση του Bing από την Microsoft, στο διαδίκτυο υπήρχαν αρκετά εκατομμύρια αποτελέσματα ήδη για την λέξη Bing, καθώς υπάρχουν οργανώσεις με αυτό το όνομα, επίθετα ατόμων, πρόγραμμα του Unix, εταιρείες, ποτά, μια κινέζικη αρρώστια, γλυκά, ένα είδος σαύρας και πολλές άλλες έννοιες και σημασίες. Η Microsoft όμως κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο μέρες να πετύχει την τρίτη θέση στα SERPs.

Αυτό που πρέπει να κάνετε και εσείς στην περίπτωση που θέλετε να έχετε καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης πριν καν κυκλοφορήσει το website σας, είναι να δημιουργήσετε το κατάλληλο κλίμα αγωνίας και προσμονής για την ημέρα που θα κυκλοφορήσει ο νέος σας διαδικτυακός τόπος. Δημιουργώντας την αγωνία αυτή, η αναμονή του ενδιαφερόμενου κοινού ολοένα και κορυφώνεται με αποτέλεσμα να αρχίσει το κοινό αυτό να γράφει για την αναμενόμενη έναρξη του site σε blogs, στο twitter, κλπ συμπεριλαμβάνοντας και έναν σύνδεσμο προς αυτό. Για να ενισχυθεί όλο αυτό το φαινόμενο, το επόμενο βήμα είναι να αρχίσετε να καλείτε στον διαδικτυακό σας τόπο beta testers με πρόσκληση μόνο. Οι beta testers αυτοί, με την σειρά τους θα αρχίσουν να διαδίδουν τις εμπειρίες τους από το website σας και να προκαλούν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των υπολοίπων που δεν μπορούν ακόμα να δουν με τα δικά τους μάτια πώς λειτουργεί ο διαδικτυακός σας τόπος.

Όλες αυτές οι αλυσιδωτές αντιδράσεις αρχίζουν να αντιδρούν με viral τρόπο μεταξύ τους και να εξαπλώνουν το μήνυμά σας, χτίζοντας μια πολύ γερή βάση από backlinks για το website σας, πριν καν αυτό δημοσιευθεί. Με τη δημοσίευση δε, και το σωστό on site SEO, τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι ιδιαίτερα φιλικά με το website σας.

Μην περιμένετε, λοιπόν, μέχρι τη λειτουργία του website σας για να ανακοινώσετε την ύπαρξή του. Κάντε το νωρίτερα τοποθετώντας τα κατάλληλα δολώματα για τους μελλοντικούς χρήστες του.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πως να πετύχετε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, πριν την έναρξη του site! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter