4Ιούν

Το Google “τιμωρεί” με -60 στα αποτελέσματα

, 4 Ιουνίου 2008 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 1 Σχόλιο

Κυκλοφορεί μια φήμη στα blog που ασχολούνται με το SEO στην Αμερική, πως το Google έχει ρυθμίσει τον αλγόριθμο του να “τιμωρεί” τα site που αγοράζουν links (Paid links) από άλλα websites. Η “τιμωρία” αυτή, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, είναι ένα -60 στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Ας εξηγήσουμε όμως τι εννοούμε: Εάν έχετε ένα site που εμφανίζεται στην 3η θέση των αποτελεσμάτων του Google με μια λέξη ή φράση-κλειδί, αλλά έχετε αγοράσει για το site αυτό links από άλλους διαδικτυακούς τόπους, τότε είναι πιθανό το website σας να βρεθεί σύντομα στην θέση 63.

Αν και από το Google δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο επίσημα, έχει ωστόσο αναφερθεί από στέλεχος της εταιρείας σε δημόσια συζήτηση στα Google Groups.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Το Google “τιμωρεί” με -60 στα αποτελέσματα γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter