1Απρ

Τώρα οι εφαρμογές του Google και off line!

, 1 Απριλίου 2008 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 0 Σχόλια

Η μηχανή αναζήτησης Google, είναι γνωστή σε όλους για την ποιότητα των υπηρεσιών αναζήτησης που προσφέρει καθώς και για τα πολύ χρήσιμα online εργαλεία της. Αν και τα Δωρεάν on line εργαλεία που προσφέρει η Google είναι πολύ χρήσιμα και αποτελούν μία καλή εναλλακτική λύση συγκριτικά με τα αντίστοιχα εμπορικά πακέτα που κυκλοφορούν, δεν παύουν να είναι αποκλειστικά on line. Δηλαδή για να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με το Internet. Τί γίνεται όμως όταν θα χρειαστούμε απεγνωσμένα πρόσβαση στα Google Docs μας αλλά δεν έχουμε πρόσβαση στο Internet; Τί γίνεται όταν βρισκόμαστε σε ταξίδι ή απλά δεν είμαστε κοντά σε κάποιο δίκτυο; Η λύση που προτείνει η Google είναι το Google Gears. Το Google Gears χρησιμοποιείτε ήδη σε συνδυασμό με το Google Reader δίνοντας μας την δυνατότητα να διαβάζουμε τα αγαπημένα μας RSS Feeds και χωρίς σύνδεση στο Internet! Σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε συγχρονισμένα είτε on line είτε off line και με τα Google Docs που συμπεριλαμβάνουν μια εφαρμογή για συγγραφή κειμένων (Documents), μια εφαρμογή για λογιστικά φύλλα (Spreadsheet) και μια εφαρμογή για παρουσιάσεις σε μορφή slide show (Presentation). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αμερικάνικο PC World, μέσα στις 3 επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη για το Documents, ενώ τα νέα για το Spreadsheet είναι ότι θα μπορούμε να διαβάζουμε αρχεία off line, αλλά όχι να τα επεξεργαζόμαστε ακόμα. Η τρίτη εφαρμογή, Presentation, δεν θα αποκτήσει off line syncing ιδιότητες από όσο γνωρίζουμε ακόμα. Το θετικό είναι, ότι η Google έχει ανακοινώσει πως σκέφτεται να επεκτείνει την γκάμα των εφαρμογών που θα υποστηρίζει το Google Gears και να συμπεριλάβει σε αυτή και τις εφαρμογές Gmail, Calendar, Talk καθώς και άλλες! Πηγή: PC World

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τώρα οι εφαρμογές του Google και off line! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter