2Μαρ

Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

, 2 Μαρτίου 2012 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 0 Σχόλια

Μέσος χρόνος ανάγνωσης άρθρου: 10 λεπτά

Οι αλλαγές στον αλγόριθμο της Google είναι πλέον όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Πριν λίγες μέρες η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο παγκόσμιο διαδίκτυο ανακοίνωσε 40 νέες αλλαγές στον αλγόριθμό της οι οποίες θα προκαλέσουν ένα νέο ταρακούνημα στους ιδιοκτήτες websites, στους webmasters και στους επαγγελματίες SEO.

Ανάμεσα στις 40 αυτές αλλαγές υπάρχουν 2 που αξίζει να σημειωθούν γιατί θα προκαλέσουν και τις περισσότερες αλλαγές στα αποτελέσματα.

Panda 3.3

Προς το τέλος της λίστας με τις αλλαγές αναφέρεται το εξής:

Panda update. This launch refreshes data in the Panda system, making it more accurate and more sensitive to recent changes on the web.

Χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, παρά μόνο αυτή την παράγραφο, οι παράγοντες της Google αναφέρουν πως για άλλη μια φορά ανανεώνεται η αναβάθμιση με κωδικό όνομα Panda. Η αναβάθμιση Panda είναι σχεδόν 1 έτους και είχε ανανεωθεί την τελευταία φορά τον περασμένο Ιανουάριο.
Περισσότερα για τις αναβαθμίσεις του Panda μπορείτε να δείτε στο σχετικό infographic της Search Engine Land που ακολουθεί.

Infographic που παρουσιάζει την εξέλιξη του Google Panda

Link evaluation

Σύμφωνα με το επίσημο blog της μηχανής αναζήτησης, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογούν τους συνδέσμους.

Link evaluation. We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page. We have changed the way in which we evaluate links; in particular, we are turning off a method of link analysis that we used for several years. We often rearchitect or turn off parts of our scoring in order to keep our system maintainable, clean and understandable.

Το μόνο που αναφέρουν είναι πως ένας παράγοντας αξιολόγησης που υπήρχε για κάποια χρόνια δεν υφίσταται πια. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά, ούτε καν από το Search Engine Land το οποίο ήρθε σε επικοινωνία με την Google  χωρίς όμως επιτυχία.

Local results improvements. Codename “Venice”.

Το local SEO έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό με την άνθιση του mobile search. Η Google δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτό:

Improvements to ranking for local search results. [launch codename “Venice”] This improvement improves the triggering of Local Universal results by relying more on the ranking of our main search results as a signal.

Η μηχανή αναζήτησης αυξάνει τις παραμέτρους με τις οποίες θα αξιολογείται το location του χρήστη που αναζητάει την πληροφορία. Κάναμε μια δοκιμή χρησιμοποιώντας τον Google Chrome σε Incognito mode χρησιμοποιώντας την γενική λέξη Hotel και τα αποτελέσματα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Μπορείτε να τα δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Επίλογος

Εκτός από τα παραπάνω που αναφέραμε, υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες αναφορές στην λίστα. Οι περισσότερες είναι βελτιώσεις σε ήδη υπάρχουσες αξιολογήσεις. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως οι νέες αυτές αλλαγές σίγουρα θα επηρρεάσουν πολλές on line παρουσίες. Ο καλύτερος τρόπος για να μην ανησυχείτε για τέτοιου είδους ανανεώσεις είναι να ακολουθείτε White Hat SEO μεθόδους όσο περισσότερο μπορείτε.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter