15Ιαν

Η Google προτείνει τους χρήστες να σταματήσουν την χρήση του IE6.

, 15 Ιανουαρίου 2009 | WEB NEWS | 1 Σχόλιο

Ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο διαδίκτυο είναι εμφανές η προσπάθεια της Google να αυξήσει του χρήστες του Chrome εις βάρος του ξεπερασμένου IE6. Πλέον οι χρήστες που χρησιμοποιούν IE6 μόλις συνδεθούν στο Gmail λογαριασμό τους λαμβάνουν ένα μήνυμα το οποίο τους προτρέπει να αναβαθμίσουν τον browser τους σε Chrome, FireFox 3, IE7 ή Safari.

Το κείμενο στο μήνυμα αναγράφει:

“Οι browsers έχουν γίνει ταχύτεροι και καλύτεροι να τρέχουν web εφαρμογές όπως είναι το Google Mail το οποίο χρησιμοποιεί την browser τεχνολογία στα άκρα. Για αύτο λοιπόν για να έχετε την καλύτερη επιθυμητή εμπειρία και για να λειτουργεί το Google Mail πιο γρήγορα με μέσο όρο το διπλάσιο, προτείνουμε να αναβαθμίσετε το browser σας σε σε Chrome, FireFox 3, IE7 ή Safari, οι οποίοι υποστηρίζουν άψογα το Google Mail σε Windows.”

Η απόφαση της Google να ανακοινώσει πως δεν υποστηρίζει πλέον των ΙΕ6 δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στους καταναλωτές/ ιδιώτες αλλά και στις μικρό/ μεσαίες εταιρίες που χρησιμοποιούν καθημερινά τις web εφαρμογές τις συγκεκριμένης εταιρίας για να έχουν εταιρικά email και επαγγελματικές λύσεις. Όλο αυτό το ποσοστό που λειτουργεί με παράνομο λογισμικό θα πρέπει να προβεί σε αγορά νέου και επίσημου λογισμικού ή να αναβαθμίσει σε κάποιον προτεινόμενο browser ώστε να μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του Google Mail. Είναι σχεδόν σίγουρο πως μέσα στην κρίση που διακατέχει την αγορά, ο κάθε επαγγελματίας και ιδιώτης θα σκεφτεί να επενδύσει χρήματα σε νέο λογισμικό αλλά θα επιλέξει την δωρεάν λύση όπως είναι αλλαγή browser. Πρέπει να επισημανθεί ακόμη πως πρόσφατα στο Google Pack Application bundle ο FF αντικαταστήθηκε με τον Chrome, έτσι ώστε να αυξηθεί η προσβασιμότητα στους χρήστες που χρησιμοποιούν άλλους browsers να εγκαταστήσουν τον Chrome για τωρινή ή μελλοντική χρήση.

Οι ταχύτερες JavaScript engines και η μέγιστη συμβατότητα με τα παγκόσμια πρότυπα του διαδικτύου που προσφέρουν ο Chrome και ο FF είναι τα βασικά selling points έναντι του ΙΕ για αυτό το χρόνο. Για τον επαγγελματικό κόσμο αυτά τα σημεία πώλησης αποτελούν ισχυρά επιχειρήματα που μπορούν να φέρουν την αρνητική απόφαση για την χρήση του ΙΕ. Ακούγεται ακόμα πως αρκετές εταιρίες στην Αμερική, στο χώρο του software αρχίζουν να ρυθμίζουν τις web εφαρμογές τους για τον Chrome V8 engine που υπόσχεται δραματικές αυξήσεις στην ταχύτητα μέχρι 300% και βελτιώσεις στην απόδοση πολύπλοκων queries. Πάντως η αγορά σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες δείχνει μια πολύ ήπια πτώση της χρήσης του ΙΕ.

Πηγή πληροφοριάς www.tgdaily.com

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Η Google προτείνει τους χρήστες να σταματήσουν την χρήση του IE6. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter