23Απρ

Τα πλεονεκτήματα του Google Webmaster 20 Top Search Queries εργαλείου

, 23 Απριλίου 2008 | WEBMASTER TOOLS | 0 Σχόλια

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στο οπλοστάσιο ενός SEO (Search Engine Optimizer) είναι τα Google Web Master tools. Τα Google Web Master tools προσφέρουν πολλές επιλογές παρακολούθησης ενός ή και περισσοτέρων domains.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές του GWM tools είναι αυτή που λέγεται “Top 20 Queries tool”. Χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι Top 20 λέξεις ή φράσεις-κλειδιά τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρίσκουν κάθε ένα από τα website σας και ακόμα πιο σημαντικό σε ποιες από αυτές κάνουν κλικ περισσότερο. Αυτή η πληροφορία θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για 2 λόγους.

  1. Μέσα από αυτή την πληροφορία μπορείτε να δείτε πώς βρίσκουν το website σας οι χρήστες. Βλέπετε με ποιες λέξεις ή φράσεις-κλειδιά εμφανίζονται τα website σας στο διαδίκτυο και σε ποια θέση. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε ότι για τη λέξη “test” το website σας βγαίνει στην 5η θέση των Google SERPs (Search Engine Results Page).
  2. Συγκρίνοντας τους 2 πίνακες στο Top 20 Queries tool του Google Web Master tools μπορείτε να δείτε τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνετε στο SEO (Search Engine Optimization) σας, ώστε να κερδίσετε περισσότερα κλικ.

Άλλη μια σημαντική πληροφορία που μπορεί να αποκομίσετε από τα αποτελέσματα αυτά είναι για ποιες λέξεις ή φράσεις κλειδιά θέλετε να έχετε αποτελέσματα στα SERPs αλλά δεν τα καταφέρνετε. Αν δεν καταφέρνετε να πετυχαίνετε τους στόχους σας, τότε θα καταλάβετε από τα αποτελέσματα ότι πρέπει να ξανασκεφτείτε την στρατηγική σας και ίσως να αυξήσετε το Link Popularity σας για να ενισχύσετε τους στόχους σας.

Μελετήστε τα αποτελέσματα του Top 20 Queries tool και χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες για να συγκρίνετε τις δικές σας θέσεις στα SERPs για τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν με τις θέσεις των ανταγωνιστών σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τα πλεονεκτήματα του Google Webmaster 20 Top Search Queries εργαλείου γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter