6Φεβ

Εξαιρετικά δείγματα από τεχνικές animation με την χρήση jQuery

, 6 Φεβρουαρίου 2009 | JQUERY | 3 Σχόλια

H πιο διαδεδομένη τεχνολογία για την κατασκευή και προβολή στοιχείων μιας διαδικτυακής εφαρμογής με τα σημερινά δεδομένα είναι το Flash. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει τεχνικές με χρήση Shockwave, DHTML και animated giff οι οποίες παρείχαν μια επαγγελματική αλλά μέση λύση λόγω των περιορισμών και μειονεκτημάτων που επιβάρυναν το τελικό αποτέλεσμα.

Το σκηνικό πλέον έχει αλλάξει, υπάρχουν άλλες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση κινούμενων στοιχείων. Η εξέλιξη της Javascript μέσα από το φακό του jQuery και άλλων αντιστοίχων frameworks δίνει άλλη προοπτική στο animation. Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να φτάσει το επίπεδο του Flash από άποψη επιλογών και προβολής video αλλά μπορεί να αποτελέσει μία ουσιαστική λύση που προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα στο διαδίκτυο και στο τελικό θετικό αποτέλεσμα.

Το WDB σας παρουσιάζει μερικά εξαιρετικά δείγματα τεχνικών animation με την χρήση jQuery που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή κινούμενων στοιχείων, χωρίς την απομόνωση του περιεχομένου από τις μηχανές αναζήτησης.

Κινούμενο robot

Κινούμενο robot με την χρήση jQuery

Προβολή στοιχείων με animation

Προβολή στοιχείων με animation

Τεχνικές για hover/ navigation effects

jQuery animation effects

jQuery animation effects

jQuery animation effects

jQuery animation effects

jQuery animation effects

jQuery animation effects

jQuery animation effects

Photo slider

Photo slider

Login φόρμα με animation

Login φόρμα με animation

Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες σε επίπεδο προηγμένου animation. Το jQuery βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ευελπιστούμε πως μελλοντικά θα εξελιχτεί ακόμα περισσότερο προσφέροντας όμορφες διαδικτυακές εμπειρίες.

Πηγή πληροφορίας: webdesignledger.com

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Εξαιρετικά δείγματα από τεχνικές animation με την χρήση jQuery γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter