8Μάι

Πως μπορεί το Google Hilltop Algorithm να επιρεάσει τα backlinks σας;

, 8 Μαΐου 2009 | INBOUND LINKS | 4 Σχόλια

Είναι σύνηθες, όταν ένας web master/ιδιοκτήτης site που είναι υπεύθυνος για περισσότερους από έναν διαδικτυακό τόπο, να θέλει να δημιουργήσει συνδέσμους μεταξύ τους. Δημιουργώντας συνδέσμους μεταξύ των sites του καταφέρνει να μοιράζει το link juice του ενός διαδικτυακού τόπου στον άλλο. Έμμεσος σκοπός του είναι να καταφέρει να βελτιώσει τη θέση εμφάνισης των websites του στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Το παραπάνω έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν οι συνδεδεμένοι διαδικτυακοί τόποι, είναι και της ίδιας γενικής θεματολογίας. Π.χ. Ένα website ενός Web Agency, μπορεί να συνδεθεί με ένα blog σχετικά με το Web Design, Internet & SEO.

Τα παραπάνω ακούγονται πολύ θετικά για την προώθηση των website σας με SEO backlink μεθόδους από τον ένα διαδικτυακό τόπο στον άλλο και οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο για τη δημιουργία ποιοτικών συνδέσμων προς τα sites τους.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τους SEO’s στην αντίπερα όχθη, οι μηχανές αναζήτησης και ιδιαίτερα το Google, κάθε φορά που εξετάζει τα links ενός διαδικτυακού τόπου προς έναν άλλον, ελέγχει και τα IP στα οποία φιλοξενούνται τόσο το ένα site, όσο και το άλλο. Sites που χρησιμοποιούν shared IP’s, αυτομάτως αγνοούνται γιατί θεωρούνται πως ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Έτσι τα backlinkings που γίνονται μεταξύ τους, απλά δεν λαμβάνονται υπόψη. Όχι μόνο τα sites με τις ίδιες IP αγνοούνται, αλλά το Google, εξετάζει το IP range του κάθε host που φιλοξενεί τα websites και αν ανήκουν στην ίδια IP range, τα αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του Hilltop Algorithm που έχει υιοθετηθεί εν μέρη από το Google με την ονομασία Google Hilltop Algorithm. Όμως, τι είναι αυτό και τι ακριβώς κάνει;

Με λίγα λόγια το Google Hilltop Algorithm εξετάζει την γενεαλογία ενός διαδικτυακού τόπου και κρατάει τα στοιχεία που συλλέγει σε αρχείο. Τα στοιχεία που εξετάζει είναι το Domain name, η IP διεύθυνση, το Whois Information και το Περιεχόμενο. Ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεί την γενεαλογική ταυτότητα του site και είναι μοναδική για κάθε ένα που εξετάζεται.

Ο παραπάνω αλγόριθμος δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι επαγγελματίες του χώρου του SEO έχουν φτάσει στο σημείο να εκμεταλλεύονται τις σελίδες των websites τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν μεταξύ τους πολλά backlinks, αν και τα backlinks είναι ουσιαστικά από τους ίδιους! Το Google λοιπόν, αποφάσισε πως τέτοιες κινήσεις είναι άδικες για άλλους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και εφάρμοσε το Google Hilltop Algorithm.

Ακόμα και έτσι, τα backlinks μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ διαδικτυακών τόπων που ανήκουν στον ίδιο web master/ιδιοκτήτη. Ο τρόπος που ξεπερνιέται το Google Hilltop Algorithm είναι να κάνετε host τα διαφορετικά websites σε διαφορετικούς παρόχους φιλοξενίας (hosting providers). Πριν όμως επιλέξετε τους διαφορετικούς σας παρόχους κάντε έναν έλεγχο να δείτε ότι δεν προσφέρουν φιλοξενία από το ίδιο IP range. Αυτό γίνεται μερικές φορές όταν μικρότεροι πάροχοι φιλοξενίας υπενοικιάζουν από άλλον μεγαλύτερο πάροχο που τους προσφέρει IPs από το ίδιο range.

Καλό web mastery!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πως μπορεί το Google Hilltop Algorithm να επιρεάσει τα backlinks σας; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

4 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter