17Οκτ

Πώς να φτιάξετε ένα σωστό archive.php στο WordPress

, 17 Οκτωβρίου 2008 | WORDPRESS | 1 Σχόλιο

Τα Archives στα blogs πολλοί webmasters τα αγνοούν ή δεν τα προσέχουν όσο θα έπρεπε. Η αλήθεια είναι ότι τα Archives pages είναι πολύ σημαντικά μιας και δίνουν πρόσβαση στους χρήστες σας σε όλες τις σελίδες του blog σας. Οπότε, όσο πιο λειτουργική είναι μια archive.php σελίδα τόσο το καλύτερο.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα σωστό archive.php, το οποίο με τη σωστή χρήση του θα σας βοηθήσει να πετύχετε και ένα καλύτερο SEO.

Πηγαίνουμε λοιπόν, στο φάκελο των templates μας και ανοίγουμε το index.php. Μετά, αποθηκεύουμε το αρχείο σαν archive.php. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να «αντιγράψουμε» το Template που χρησιμοποιούμε. Έτσι λοιπόν ανοίγουμε το archive.php τώρα και κάνουμε τα παρακάτω:

Στην κορυφή του αρχείου γράφουμε

<?php
/*
Template Name: Archive
*/
?>

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε ένα αρχείο template το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από το Admin Panel μας στη δημιουργία νέας σελίδας. Μέσα στο αρχείο λοιπόν, διαγράφουμε το WordPress Loop, και προσθέτουμε το παρακάτω κώδικα.

<?php wp_tag_cloud(‘number=0’); ?>
<?php while(have_posts()) : the_post(); ?>
<h3 class=”archivehead”>Μηνιαία Posts</h3>
<ul>
<?php wp_get_archives(‘type=monthly&show_count=1’) ?>
</ul>
<br />
<h3 class=”archivehead”>Όλα τα Posts!</h3>
<ul>
<?php wp_get_archives(‘type=postbypost&limit=50’);?>
</ul>
<?php endwhile; ?>

Το Archive αρχείο μας είναι έτοιμο. Έχει μερικά χαρακτηριστικά όπως ένα Tag Cloud, κατηγοριοποίηση κατά μήνες και μερικά από τα posts μας, 50 στο σύνολο.

Tip:

Μπορείτε να ορίσετε πόσα posts Θέλετε να φαίνονται από εδώ:

<?php wp_get_archives(‘type=postbypost&limit=50’);?>

Όπου, 50 ο αριθμός σας. Για να μπορέσουμε να το ενεργοποιήσουμε τώρα, πρέπει να μπούμε στο Admin panel του wordpress, δημιουργούμε μία νέα σελίδα και από τις επιλογές που μας δίνονται να ορίσουμε σαν page template, το Archives.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πώς να φτιάξετε ένα σωστό archive.php στο WordPress γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter