11Ιούλ

Πώς να αυξήσετε το Plurk Karma σας;

, 11 Ιουλίου 2008 | SOCIAL NETWORKING | 0 Σχόλια

Εάν είστε χρήστης του Plurk, τότε σίγουρα έχετε ασχοληθεί με το Karma σας. Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το Karma, πολύ απλά είναι ένας τρόπος βαθμολόγησης ενός Plurker (χρήστης του Plurk). Όσο μεγαλύτερο είναι το Karma του χρήστη, τόσο περισσότερες είναι και οι διαθέσιμες επιλογές του. Για παράδειγμα, ένας χρήστης με Karma μεγαλύτερο του 50, μπορεί να επιλέξει περισσότερα “τερατάκια” απ’ ότι ένας χρήστης με Karma στο 10.

Plurk Karma

Πώς όμως ένας Plurk χρήστης μπορεί να αυξήσει το Karma του; Ο μέσος χρήστης του Plurk, δεν αποκτάει περισσότερο Karma απλά γράφοντας όλη μέρα στην πλατφόρμα. Έχουν παρατηρηθεί διάφορα μοτίβα που βοηθάνε στην αύξηση του Karma κατά καιρούς και μάλιστα έχουν επισημανθεί και από πολλούς bloggers. Η ομάδα μας έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις επικρατέστερες απόψεις τις οποίες θα μπορούσατε να συμβουλευτείτε. Δοκιμάστε τις και δείτε τη διαφορά στο Karma σας.

Προσοχή στους “φίλους” σας
Μην κάνετε φίλους όλο τον κόσμο του Plurk, χωρίς να είστε σίγουροι πως και αυτός/ή θα ανταποδώσει την πράξη. Φιλίες που δεν υπάρχει ανταπόκριση, προσφέρουν – εκτός από ένα πληγωμένο γόητρο – και μείωση στο Karma! Γιαυτό προσοχή: Ζητάτε φιλίες μόνο απ’ όσους ξέρετε πως θέλουν να είναι και δικοί σας φίλοι.

Προσπαθήστε να μη χάνετε φίλους
Κάθε φίλος, ο οποίος αλλάζει γνώμη και σας αφήνει στα … κρύα του λουτρού, σάς προκαλεί ζημιά στο Karma. Είναι σημαντικό να μην χάνετε φίλους και ένας καλός τρόπος για να τους κρατάτε, είναι να γράφετε ποιοτικά Plurks τα οποία έχουν ενδιαφέρον και να προσέχετε να μην προσβάλλετε κανέναν.

Μην ξεχνάτε να γράφετε Plurks σε καθημερινή βάση.
Είναι σημαντικό να κάνετε καθημερινά login στον Plurk και να γράφετε έστω και λίγο. Αν για κάποιο λόγο δεν μπείτε στο Plurk καθόλου κατά την διάρκεια ενός 24ώρου, τότε το Karma σας θα αρχίσει να πέφτει. Γιαυτό, ακόμα και τις ημέρες που έχετε το βαρύτερο πρόγραμμα, μπείτε να πείτε μια καλημέρα. Αυτή η κίνηση θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το Karma σας σε σχετικά σταθερά επίπεδα.

Αποκτήστε θαυμαστές!
Δυστυχώς, το Plurk είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ωθεί τους χρήστες του σε μια υπεροπτική ορισμένες φορές συμπεριφορά. Όσους περισσότερους θαυμαστές (Fans) αποκτάτε, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το Karma σας. Οπότε, όταν κάποιος σας ζητάει να τον/την κάνετε φίλο, μπορείτε να τον/την προσθέτετε μόνο σαν θαυμαστή.

Χρησιμοποιήστε το Link για την σελίδα σας
Στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης σας στο Plurk, υπάρχει η ένδειξη “Share your plurk page”. Κάτω από αυτή έχει ένα link. Αντιγράψτε αυτό το Link και χρησιμοποιήστε το στο Blog ή στο website σας, ή επικολλήστε το στην υπογραφή του mail σας. Όσοι χρήστες κάνουν κλικ στο Link αυτό, θα σας δώσουν Karma εφόσον γραφτούν στο Plurk.

Ανανεώστε το προφίλ σας
Αλλάξτε τη φωτογραφία στο προφιλ σας και ανανεώστε την εικόνα σας στο Plurk. Με την κίνηση αυτή θα αυξήσετε το Karma σας.

Γράψτε ενδιαφέροντα Plurks
Γράφοντας ενδιαφέροντα Plurks, προκαλείτε την αντίδραση των άλλων χρηστών. Η αντίδραση αυτή, είτε θετική, είτε αρνητική, εξασφαλίζει ένα μεγάλο αριθμό απαντήσεων στο αρχικό Plurk. Όσες περισσότερες είναι οι απαντήσεις, τόσο μεγαλώνει το Karma σας.

Μην το παρακάνετε
Αν ξεπεράσετε τα 30 plurks σε μια μέρα, τότε το Karma σας θα ζημειωθεί αντι να επωφεληθεί. Οι ιδιοκτήτες του Plurk έχουν βάλει ένα όριο στα καθημερινά Plurks, έτσι ώστε να αποθαρρύνουν τους spammers, κάνοντας την πλατφόρμα μη δελεαστική για αυτούς.

Αν γνωρίζετε και άλλες τέτοιες συμβουλές, μην διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας ώστε να εμπλουτίσουμε την σελίδα αυτή. Ευχόμαστε σε όλους καλό Plurking και καλή τύχη με το Karma σας!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πώς να αυξήσετε το Plurk Karma σας; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter