19Νοέ

IE Death March

, 19 Νοεμβρίου 2008 | BROWSERS | 0 Σχόλια

Το τελευταίο καιρό γίνεται εντονότερη η δυσαρέσκεια των web designers/ developers προς τον ομώνυμο browser που ονομάζεται IE6. Έχουν δημοσιευτεί αρκετά άρθρα σε διάφορα γνωστά blogs για το αν πρέπει να υποστηρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης του διαδικτύου και να συγκαταλέγεται στην “λίστα” του κάθε επαγγελματία. Πολλοί το θεωρούν ξεπερασμένο και έχουν αναπτύξει τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν ώστε να προτρέπουν σε αναβάθμιση ή να “μπλοκάρουν” τους χρήστες που χρησιμοποιούν IE6. Το δεσμευτικό περιβάλλον και το χάσμα που υπάρχει γίνεται ακόμα πιο αισθητό καθώς το Internet εξελίσσεται και οι σημερινοί browsers υποστηρίζουν νέες τεχνολογίες και επίπεδα γενικότερα. Η ανάγκη για αλλαγή είναι αντιληπτή παντού, ακόμα και το διαδεδομένο website κοινωνικής δικτύωσης Facebook προτρέπει πλέον τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν IE6 να αναβαθμίσουν σε κάποιον τωρινό browser.

Το πιο σημαντικό γεγονός που έχει στιγματίσει αυτό το παρασκήνιο του IE6 και τα γνωστά bugs, hacks κτλ είναι μια παγκόσμια κίνηση που λέγεται IE Death March. Είναι μια θαρραλέα πρωτοβουλία που έχει σαν σκοπό την κατάργηση και το τέλος του IE6. Μπορείτε αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, δηλώνοντας στο IE Death March πως πλέον δεν θα υποστηρίζεται το IE6, από την άλλη όμως μπορείτε να το αγνοήσετε και να συνεχίζετε να παρέχετε υποστήριξη για τους «παλιομοδίτικους» χρήστες του διαδικτύου.

Τίθεται ένα μεγάλο δίλημμα ασχέτως συμμετοχής στο IE Death March, το οποίο θα απασχολήσει όλους τους επαγγελματίες του χώρου ειδικά μέσα στο 2009, ήρθε όντως ο καιρός για αλλαγή; να γυρίσει η σελίδα; να κλείσει το «κεφάλαιο» που λέγεται IE6;

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο IE Death March γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter