1Σεπ

Εφαρμόστε την τεχνική του image replacement με h1 για να ενισχύσετε το On-site SEO της ιστοσελίδας που σχεδιάζετε.

, 1 Σεπτεμβρίου 2008 | WEB DESIGN - AUTHORING | 2 Σχόλια

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το On-site SEO μιας ιστοσελίδας, μια από αυτές είναι το image replacement με h1. Ουσιαστικά είναι η αντικατάσταση μιας εικόνας/ γραφικού με h1 (επικεφαλίδα 1) στον προγραμματισμό της ιστοσελίδας χωρίς την οπτική διαφορά στην προβολή της.

Με πιο απλά λόγια προβάλλουμε μια εικόνα/ γραφικό που στον κώδικα είναι h1.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Με την συγκεκριμένη τεχνική γίνεται παραμετροποίηση του h1 tag ώστε να προβάλλεται σαν εικόνα/ γραφικό με την χρήση CSS, αναλυτικότερα:

ΚΩΔΙΚΑΣ (X/HTML)

<div id=”logo”>
<h1><a href=”#” title=”Web Design Blog”>Web Design Blog</a></h1> </div>

CSS

#logo {
}
#logo h1 {
padding : 0;
margin : 0;
}
#logo h1 a {
background-image : url(../img/image_logo.gif);
height : 100px;
width : 100px;
padding : 0;
text-indent : -9999px;
display : block;
background-repeat : no-repeat;
margin : 0;
}

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ

Είναι πολύ βασικό να υπάρχει στην αρχή του κώδικα μιας ιστοσελίδας κείμενο με την χρήση επικεφαλίδας (h1) το οποίο να πληροφορεί τους μηχανισμούς αναζήτησης για το αντικείμενο και την ταυτότητα του διαδικτυακού τόπου. Εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη τεχνική ακολουθείτε πιστά τους κανόνες για να πετύχετε μέγιστο On-site SEO χωρίς να δεσμεύεστε στο design και να διαμορφώνετε αρνητικά το εικαστικό σας.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα σημεία της ιστοσελίδας σας για να τονίσετε διάφορες ενότητες που θέλετε να δώσετε περισσότερη βαρύτητα.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Εφαρμόστε την τεχνική του image replacement με h1 για να ενισχύσετε το On-site SEO της ιστοσελίδας που σχεδιάζετε. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter