11Απρ

Internal Linking για καλύτερο SEO

, 11 Απριλίου 2008 | INTERNAL LINKING | 0 Σχόλια

Υπάρχουν πολλές τακτικές SEO (Search Engine Optimization) που μπορείτε να εφαρμόσετε σε ένα website. Μια από αυτές – πολύ πιο σημαντική απ’ όσο θα φανταζόσασταν – είναι η τακτική του Internal Linking (Εσωτερικοί Σύνδεσμοι). Δυστυχώς, το Internal Linking δεν είναι κάτι που πολλοί λαμβάνουν και τόσο σοβαρά. Στην συνέχεια του άρθρου, θα διαπιστώσετε γιατί θα πρέπει να δίνετε περισσότερη σημασία σε αυτό.

Πολλοί Web Designers ή Bloggers, όταν δημιουργούν μια καινούργια σελίδα στο website ή blog τους, προγραμματίζουν να εκτελέσουν και τις κατάλληλες ενέργειες για SEO. Οι ενέργειες αυτές βασίζονται συνήθως σε κινήσεις όπως για παράδειγμα, ποια άλλα sites μπορούν να δημοσιεύσουν το έργο τους ή σε ποιες σελίδες μπορούν να στείλουν Link από την καινούργια τους σελίδα, κλπ.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές λύσεις που είναι ικανές να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς και τις απαιτήσεις του καθενός, όμως υπάρχει πάντα μια πηγή που μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέλη και σπάνια την υποψιάζεται κανείς: είναι ο ίδιος ο διαδικτυακός τόπος στον οποίο γράφει κάποιος το άρθρο του!

Κοιτώντας, λοιπόν, λίγο πίσω στον χρόνο μπορεί κάποιος εύκολα να εντοπίσει σχετικά άρθρα ή σελίδες με παλαιότερες αναφορές στο ίδιο θέμα και να συνδέσει (link) τη νέα με την παλιά σελίδα και αντιστρόφως, τοποθετώντας τους κατάλληλους συνδέσμους (links) σε σχετικές λέξεις και φράσεις-κλειδιά.

Σελίδες που είναι ήδη καταχωρημένες (indexed) από τις μηχανές αναζήτησης και έχουν συνδέσμους από και προς εξωτερικές σελίδες άλλων διαδικτυακών τόπων, (είναι δηλαδή ήδη optimized) μπορούν να αποτελέσουν ιδανική πηγή εκμετάλλευσης για την προώθηση του site ή του blog σας μοιράζοντας με τις νέες σας σελίδες το πολύτιμο Link Juice (Δύναμη συνδέσμων) που ήδη έχουν.Με τη χρήση συνδέσμων μεταξύ παλαιών και νέων web pages, οι μηχανές αναζήτησης ανακαλύπτουν τις νέες ιστοσελίδες σας πολύ πιο γρήγορα. Έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο και οι νέες σας σελίδες θα αρχίσουν να φαίνονται στα αποτελέσματα των search engines (SERPs) πολύ πιο σύντομα.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα δημιουργήσετε μια καινούργια σελίδα στο web site ή στο blog σας, θυμηθείτε πόσο σημαντικά είναι τα internal links και εκμεταλλευτείτε τα!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Internal Linking για καλύτερο SEO γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter