30Μαρ

Είναι σημαντικό να ανανεώνετε το περιεχόμενο του website σας;

, 30 Μαρτίου 2009 | VARIOUS SEO TIPS | 0 Σχόλια

Ίσως κάτι που δεν γνωρίζετε είναι πως ένα website για να αποκτήσει μια καλή θέση στα SERPs (Search Engine Results Pages) πρέπει να έχει συχνά ανανεωμένο περιεχόμενο, σύμφωνα με τον Nick Stamoulis του Search Engine Optimization Journal. Αυτή η παράμετρος είναι τόσο σημαντική, ώστε να επηρρεάζει αρκετά τα SERPs.

Τις περισσότερες φορές τα στατικά websites αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του να προσφέρουν “μπαγιάτικη” πληροφορία, αφού είναι δυσκολότερο για τον διαχειριστή τους να ανανεώνει το περιεχόμενο τους. Τα δυνάμικά sites και τα blogs από την άλλη, είναι ευκολότερα ανανεώσιμα, ιδιαίτερα τα blogs τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνονται και από τους ίδιους τους επισκέπτες τους μέσω των σχολίων.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η ανανέωση της πληροφορίας ενός website/blog;

 1. Όσο συχνότερα γίνεται η ανανέωση του περιεχομένου, τόσο συχνότερα περνάνε τα search bots των μηχανών αναζήτησης από τις σελίδες σας. Όσο συχνότερα περνάνε τα search bots, τόσο το καλύτερο για τη θέση των σελίδων σας στα SERPs.
 2. Το φρέσκο περιεχόμενο ενός ιστοτόπου δημιουργεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους επισκέπτες του, καθώς και την ανάγκη για να επιστρέψουν να διαβάσουν κάτι καινούργιο στο μέλλον. Όταν το website σας έχει το ίδιο περιεχόμενο συνεχώς και για μεγάλο χρονιικό διάστημα, χωρίς να προσφέρει κάτι καινούργιο, γίνεται γρήγορα βαρετό για τους επαναλαμβανόμενους χρήστες.
 3. Κάθε σελίδα που προσθέτετε στον διαδικτυακό σας τόπο, αποτελεί άλλη μια πιθανή εύρεση από τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι την πυκνότητα των σελίδων του website σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Πολλές σελίδες είναι καλύτερα από λίγες.
 4. Προσφέροντας φρέσκο περιεχόμενο στους χρήστες σας, τους δίνετε τη δυνατότητα να δουν ότι γνωρίζετε το αντικείμενό σας και παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από αυτό. Ένας άνθρωπος ή μια ομάδα που ακολουθεί τις εξελίξεις και προσφέρει έγκυρες γνώσεις στους επισκέπτες του/της, κερδίζει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των χρηστών του διαδικτυακού του/της τόπου. Η εμπιστοσύνη αυτή, μερικές φορές οδηγεί και σε συνεργασίες.
 5. Τα search bots, στα οποία αναφερθήκαμε πριν, όταν καταλάβουν ότι το περιεχόμενο ενός website/blog δεν ανανεώνεται, αρχίζουν να το επισκέπτονται όλο και σπανιότερα. Όσο λιγότερο επισκέπτονται τις σελίδες του διαδικτυακού τόπου, τόσο χειρότερα γίνονται τα SERPs.
 6. Το Google χρησιμοποιεί τη μονάδα μέτρησης Page Rank για να βαθμολογήσει τη σημαντικότητα ενός website/blog. Είναι γνωστό πως όταν ένας διαδικτυακός τόπος δεν ανανεώνεται συχνά, το Page Rank του πέφτει και χάνει την αξία του.

Συμπέρασμα: ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο του website/blog σας, έτσι ώστε να το βοηθήσετε να ανέβει στα SERPs και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Είναι σημαντικό να ανανεώνετε το περιεχόμενο του website σας; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter