26Μάι

Πώς να αυξήσετε την απόδοση ενός website.

, 26 Μαΐου 2008 | HOT POSTS | 0 Σχόλια

Η κατασκευή ενός αποδοτικού website που πετυχαίνει τους στόχους του είναι κάτι το οποίο καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες. Σίγουρα η καλαίσθητη εμφάνιση και η προβολή ποιοτικού design επηρεάζει τον επισκέπτη αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Υπάρχουν διάφορα θέματα που πρέπει να προσέξετε για να αυξήσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και υψηλού ROI (Return of Investment) σε σας και στους πελάτες σας.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξει οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που μπορούν να βελτιώσουν την μακροχρόνια απόδοση της:

Καλαίσθητο και εύχρηστο UID (user interface design)

Η εύκολη πλοήγηση και η «ξεκούραστη» περιήγηση των επισκεπτών στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσεχτεί και να μελετηθεί, ώστε να καθοδηγείται ο επισκέπτης σε ενότητες που επιθυμείτε να εστιάσετε χωρίς την χρήση πολλών κλικ. Οι τωρινοί απαιτητικοί χρήστες του διαδικτύου θέλουν να βρίσκουν την πληροφορία εύκολα και γρήγορα χωρίς περιττά κλικ.

Ο ισορροπημένος συνδυασμός ποιοτικού design με την χρήση focal points σε μορφή προωθητικών γραφικών (promos) μαζί με εύκολη πλοήγηση είναι το αποτέλεσμα που θα κερδίσει τον σημερινό επισκέπτη.

Καθορισμός και αξιολόγηση των στόχων σας.

Αναλύστε τις ανάγκες και τους στόχους του πελάτη σας. Με τη πάροδο του χρόνου αξιολογήστε την πορεία της ιστοσελίδα σας και διαμορφώστε νέους στόχους που να προσεγγίζουν την μελλοντική εικόνα της αγοράς. Αποτυπώστε τα μηνύματα σας εμπορικής ή κοινωνικής φύσεως μέσω σωστών προωθητικών ενεργειών.

Η συνεχής παρακολούθηση των στατιστικών στοιχείων, η ανάλυση της συμπεριφοράς των επισκεπτών σας θα σας βοηθήσει να βελτιώστε αισθητά την απόδοση της ιστοσελίδας σας. Αναπροσαρμόστε την στρατηγική σας εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ώστε να δημιουργήσετε μια ρεαλιστική προσέγγιση που θα κάνει τους επισκέπτες να σας εμπιστευθούν.

Καθορισμός και παρακολούθηση του ενδιαφερόμενου κοινού (target group)

Ένας σημαντικός παράγοντας που είναι βασικός και συγκαταλέγεται στην ευρύτερη έννοια του Marketing και της διαφήμισης είναι η επιλογή του target group. Η εμφάνιση της ιστοσελίδας θα πρέπει να προσαρμόζεται με τις αρέσκειες του κάθε target group. Tα χρώματα και η φιλοσοφία του διαδικτυακού τόπου θα πρέπει να είναι διαμορφωμένα εικαστικά ώστε να έλκουν το ενδιαφερόμενο κοινό.

Προτείνετε εγκατάσταση αναβαθμισμένων στατιστικών όπως Google Analytics ή άλλων πληρωμένων στατιστικών υψηλών αναλύσεων ώστε να γνωρίσετε τους διαδικτυακούς χρήστες που σας επισκέπτονται. Μπορείτε να μάθετε την συμπεριφορά τους αναλύοντας διάφορα σημαντικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε ολοκληρωμένα τα βήματα που ακολούθησαν, ποιές επιμέρους σελίδες επισκεφτήκανε περισσότερο, τα σημεία ενδιαφέροντος, χρόνους, σημεία εξόδου και πολλά άλλα.

Εκμεταλλευτείτε διάφορα web master tools διαδεδομένων μηχανισμών αναζητήσης και επαγγελματικά addons όπως το Seoquake για να αντλήσετε συμπληρωματικές πληροφορίες.

Χρήση τεχνικές SEO

Ασχέτως του βεληνεκούς του πελάτη, τα αποτελέσματα ενός πετυχημένου SEO αποτελούν δωρεάν μακροχρόνια προώθηση και διαφήμιση. Ακολουθήστε όλες τις τεχνικές για μέγιστη απόδοση SEO που θα σας φέρουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, θα σας «σκαρφαλώσουν» στις πρώτες θέσεις αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας.

Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν το γρήγορο εργαλείο εύρεσης της πληροφορίας που αναζητά ο χρήστης του διαδικτύου. Ο χρυσός οδηγός πλέον έχει αντικατασταθεί από τους διαδεδομένους μηχανισμούς αναζήτησης όπως το Google που φιλτράρουν και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες, καταλήγοντας στην τελική πληροφορία.

Ανανέωση και σωστή διαχείριση περιεχομένου.

Με τον καιρό η αύξηση της πληροφορίας και γενικότερα του περιεχόμενου ενός website έχει σαν αποτέλεσμα την δύσκολη πλοήγηση και την συμφόρηση του επισκέπτη. Προσπαθήστε στην αρχή του κάθε web project, ειδικότερα στο design phaze να μελετάτε το περιεχόμενο που θα φιλοξενήσει ένας διαδικτυακός τόπος, να σχεδιάσετε το αντίστοιχο layout που θα το προβάλει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην μελλοντική ηλεκτρονική περιήγηση του επισκέπτη. Αυτό ισχύει για όλων των ειδών διαδικτυακών εφαρμογών από blogs μέχρι και μεγάλα portals.

Η συχνή ανανέωση και η σωστή διαχείριση περιεχομένου σας βοηθάει να βελτιώσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας. Αρχειοθετήστε το άχρηστο περιεχόμενο και δώστε έμφαση σε ενότητες που είναι πιο σημαντικές και εστιάζουν σε πιο επίκαιρους σκοπούς.

Προσθήκη blog

Εάν έχετε τον χρόνο ή το διαθέσιμο προσωπικό προτείνετε να δημοσιεύσετε ένα blog που να συνοδεύει την ιστοσελίδα σας. Η προσθήκη ενός blog θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη επικοινωνία με τους επισκέπτες και τους πελάτες σας. Όχι μόνο είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και θα φέρει θετικά αποτελέσματα SEO, αλλά θα δώσει έναν πιο διαδραστικό χαρακτήρα στην διαδικτυακή σας προβολή.

Πολλές εταιρίες του εξωτερικού έχουν υιοθετήσει την ιδέα του blog για να παρέχουν online εξυπηρέτηση με ηλεκτρονική επικοινωνία καθιστώντας ένα πιο εργονομικό μοντέλο customer service. Έχουν στηθεί ολόκληρα τμήματα που παρακολουθούν το online reputation μιας εταιρίας ή οργανισμού χρησιμοποιώντας το blog ως την πηγή πληροφοριών και απαντήσεων σε ερωτήσεις επισκεπτών – πελατών.

Το blog εν ολίγης σας δίνει την ευκαιρία να βελτιώνετε καθημερινώς την απόδοση ενός διαδικτυακού τόπου, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στο ενδιαφερόμενο κοινό και σας βοηθάει συμπληρωματικά να ελέγχετε τα διάφορα σχόλια των χρηστών που δημοσιεύονται κατά καιρούς στο Internet προς εσάς ή τους πελάτες σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Πώς να αυξήσετε την απόδοση ενός website. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter