8Μαρ

Ο θάνατος του ΙΕ6 δια χειρός Microsoft

, 8 Μαρτίου 2011 | BROWSERS | 1 Σχόλιο

Ο Internet Explorer 6 της Microsoft, ο γνωστός browser με την έλλειψη υποστήριξης web standards, είναι πονοκέφαλος για τους επαγγελματίες του χώρου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν εταιρίες που έχουν δηλώσει επίσημα πως δεν υποστηρίζουν πλέον την ανάπτυξη web sites και web applications για αυτόν τον οδηγό πλοήγησης, ανάμεσά τους και η Google.

Το Web Design Blog έχει γράψει μερικά άρθρα σχετικά με αυτόν τον browser, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

 1. Η Google ανακοινώνει τη κατάργηση του ΙΕ6.
 2. Η Google προτείνει τους χρήστες να σταματήσουν την χρήση του IE6.
 3. IE Death March
 4. Μπλοκάρετε τους χρήστες που χρησιμοποιούν IE6.
 5. 5 διαχρονικά bugs του IE6 που στοιχειώνουν τους web designers μέχρι και σήμερα.

Αυτό όμως που αξίζει να συζητηθεί σήμερα είναι πως η ίδια η Microsoft δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο http://www.ie6countdown.com/ μέσα από τον οποίο μπορούν οι χρήστες να παρακολουθούν την σταδιακή μείωση της “πίτας” της αγοράς που έχει ο Internet Explorer 6.

Η σελίδα αυτή περιέχει έναν δυναμικό χάρτη που παρουσιάζει με έναν όμορφο, οπτικό τρόπο την μείωση αυτή. Επίσης, υπάρχει στα αριστερά του χάρτη ένα μικρό κείμενο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς και ως “επικήδειος λόγος” της Microsoft για το IE6.

Εκτός από τα παραπάνω, η Microsoft ζητάει από τους χρήστες να λάβουν και αυτοί μέρος στην κατάργηση αυτού του προγράμματος πλοήγησης, να εκπαιδεύσουν τους υπολοίπους στην μη χρήση του και να ενημερώσουν τους φίλους τους για την συμμετοχή τους σε αυτή την κίνηση.

Από ότι φαίνεται κουράστηκε και η ίδια η Microsoft να “σέρνει” αυτό το φορτίο τόσα χρόνια.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ο θάνατος του ΙΕ6 δια χειρός Microsoft γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter