8Μαρ

Ο θάνατος του ΙΕ6 δια χειρός Microsoft

, 8 Μαρτίου 2011 | BROWSERS | 1 Σχόλιο

Ο Internet Explorer 6 της Microsoft, ο γνωστός browser με την έλλειψη υποστήριξης web standards, είναι πονοκέφαλος για τους επαγγελματίες του χώρου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν εταιρίες που έχουν δηλώσει επίσημα πως δεν υποστηρίζουν πλέον την ανάπτυξη web sites και web applications για αυτόν τον οδηγό πλοήγησης, ανάμεσά τους και η Google.

Το Web Design Blog έχει γράψει μερικά άρθρα σχετικά με αυτόν τον browser, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

 1. Η Google ανακοινώνει τη κατάργηση του ΙΕ6.
 2. Η Google προτείνει τους χρήστες να σταματήσουν την χρήση του IE6.
 3. IE Death March
 4. Μπλοκάρετε τους χρήστες που χρησιμοποιούν IE6.
 5. 5 διαχρονικά bugs του IE6 που στοιχειώνουν τους web designers μέχρι και σήμερα.

Αυτό όμως που αξίζει να συζητηθεί σήμερα είναι πως η ίδια η Microsoft δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο http://www.ie6countdown.com/ μέσα από τον οποίο μπορούν οι χρήστες να παρακολουθούν την σταδιακή μείωση της “πίτας” της αγοράς που έχει ο Internet Explorer 6.

Η σελίδα αυτή περιέχει έναν δυναμικό χάρτη που παρουσιάζει με έναν όμορφο, οπτικό τρόπο την μείωση αυτή. Επίσης, υπάρχει στα αριστερά του χάρτη ένα μικρό κείμενο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς και ως “επικήδειος λόγος” της Microsoft για το IE6.

Εκτός από τα παραπάνω, η Microsoft ζητάει από τους χρήστες να λάβουν και αυτοί μέρος στην κατάργηση αυτού του προγράμματος πλοήγησης, να εκπαιδεύσουν τους υπολοίπους στην μη χρήση του και να ενημερώσουν τους φίλους τους για την συμμετοχή τους σε αυτή την κίνηση.

Από ότι φαίνεται κουράστηκε και η ίδια η Microsoft να “σέρνει” αυτό το φορτίο τόσα χρόνια.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ο θάνατος του ΙΕ6 δια χειρός Microsoft γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

  10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
 • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

  Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter