15Φεβ

Google Chrome extention που μπλοκάρει domains

, 15 Φεβρουαρίου 2011 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 0 Σχόλια

Η Google ανακοίνωσε σήμερα πως δημοσιεύτηκε ένα νέο πειραματικό Google Chrome extentsion το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του ανερχόμενου browser να κάνουν block συγκεκριμένα domains από τα SERPs (λίστα αποτελεσμάτων).

Αυτή η κίνηση έρχεται μόλις 2 εβδομάδες μετά την θετική ανταπόκριση στα Social Media που είχε η κίνηση της νέας μηχανής αναζήτησης www.blekko.com να κάνει block τα content farms και γενικά τα domain που θεωρούνται σαν spam.

Είναι γνωστό πως ο κολοσσός της αναζήτησης δεν πιστεύει στην κατάργηση ούτε ενός domain από τα αποτελέσματά της. Θεωρεί πως με το κατάλληλο φιλτράρισμα μπορούν να υπάρχουν όλα τα domains στο Google index. Βλέποντας όμως πως τα content farms ιδιαίτερα για την αγγλική γλώσσα, έχουν αρχίσει και κατακτούν τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματά μάλλον έχουν αρχίσει να ανησυχούν και ίσως η έκδοση αυτού του extension είναι η απόδειξη της ανησυχίας αυτής.

Βέβαια ένα extension δίνει την δύναμη πάντα στους χρήστες και αυτός είναι και ο σκοπός της Google, γιατί έτσι μπορεί και προσφέρει την λύση για το ξεκαθάρισμα των SERPs χωρίς να επιβάλει κάτι όπως έκανε η μηχανή αναζήτησης Blekko. Ακολουθώντας αυτή την πορεία η Google κινείται διπλωματικά ενώ παράλληλα μπορεί να συλλέγει αυτή την πληροφορία και να αρχίσει να μειώνει την “αξία” των domains που οι χρήστες μπλοκάρουν.

Η δική σας γνώμη πια είναι;

Πηγή: Επίσημο blog της Google
Extension: Personal Blocklist

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Google Chrome extention που μπλοκάρει domains γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter