15Φεβ

Google Chrome extention που μπλοκάρει domains

, 15 Φεβρουαρίου 2011 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 0 Σχόλια

Η Google ανακοίνωσε σήμερα πως δημοσιεύτηκε ένα νέο πειραματικό Google Chrome extentsion το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του ανερχόμενου browser να κάνουν block συγκεκριμένα domains από τα SERPs (λίστα αποτελεσμάτων).

Αυτή η κίνηση έρχεται μόλις 2 εβδομάδες μετά την θετική ανταπόκριση στα Social Media που είχε η κίνηση της νέας μηχανής αναζήτησης www.blekko.com να κάνει block τα content farms και γενικά τα domain που θεωρούνται σαν spam.

Είναι γνωστό πως ο κολοσσός της αναζήτησης δεν πιστεύει στην κατάργηση ούτε ενός domain από τα αποτελέσματά της. Θεωρεί πως με το κατάλληλο φιλτράρισμα μπορούν να υπάρχουν όλα τα domains στο Google index. Βλέποντας όμως πως τα content farms ιδιαίτερα για την αγγλική γλώσσα, έχουν αρχίσει και κατακτούν τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματά μάλλον έχουν αρχίσει να ανησυχούν και ίσως η έκδοση αυτού του extension είναι η απόδειξη της ανησυχίας αυτής.

Βέβαια ένα extension δίνει την δύναμη πάντα στους χρήστες και αυτός είναι και ο σκοπός της Google, γιατί έτσι μπορεί και προσφέρει την λύση για το ξεκαθάρισμα των SERPs χωρίς να επιβάλει κάτι όπως έκανε η μηχανή αναζήτησης Blekko. Ακολουθώντας αυτή την πορεία η Google κινείται διπλωματικά ενώ παράλληλα μπορεί να συλλέγει αυτή την πληροφορία και να αρχίσει να μειώνει την “αξία” των domains που οι χρήστες μπλοκάρουν.

Η δική σας γνώμη πια είναι;

Πηγή: Επίσημο blog της Google
Extension: Personal Blocklist

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Google Chrome extention που μπλοκάρει domains γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter