20Οκτ

Νέα μηχανή αναζήτησης από την Opera Software.

, 20 Οκτωβρίου 2008 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 1 Σχόλιο

Έγινε γνωστό τον τελευταίο καιρό στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα, πως σχεδιάζεται ένας νέος μηχανισμός αναζήτησης, ο οποίος θα διαφέρει από τους υπάρχοντες, αφού θα καταχωρεί τους πολυάριθμους ιστοτόπους με κριτήρια που θα έχουν σαν βάση τον προγραμματισμό τους και τον τρόπο κατασκευής τους.

Η εταιρία που έχει αναλάβει αυτό το έργο είναι ίδια που έχει δημιουργήσει τον γνωστό browser Opera και ευελπιστεί πως η νέα μηχανή αναζήτησης θα βοηθήσει σημαντικά τους web developers να μελετήσουν και να εκτιμήσουν την τωρινή κατάσταση, ώστε να μπορέσουν μακροχρόνια να δημιουργήσουν ένα πιο σταθερό διαδικτυακό περιβάλλον για όλους.

Ο μηχανισμός αναζήτησης βασίζεται στην ΜΑΜΑ εφαρμογή δηλαδή Metadata Analysis and Mining Application η οποία δεν καταχωρεί με βάση το αντικείμενο του περιεχόμενου αλλά αναλύει πως είναι σχεδιασμένη μια ιστοσελίδα, όπως markup, CSS, scripting και την τεχνολογία που έχει επιλεχτεί για να υλοποιηθεί.


Βασισμένα στα στοιχεία που έχει συλλέξει ο/η MAMA μέχρι στιγμής από υπάρχουσες ιστοσελίδες 80.4 % χρησιμοποιούν CSS και κατά μέσο όρο έχουν 47 markup errors (λάθη στο κώδικα) και 16,400 χαρακτήρες. Εάν επιθυμείτε για παράδειγμα να μάθετε ποια χώρα χρησιμοποιεί το AJAX component με XMLHttpRequest το περισσότερο; η απάντηση είναι η Νορβηγία με 10.2 %.

Είναι σίγουρο πως ο/η ΜΑΜΑ θα αποτελέσει ένα χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο για οποιονδήποτε να αντλήσει ρεαλιστικές πληροφορίες που στο γενικότερο πλαίσιο θα ξεκαθαρίσουν το παγκόσμιο διαδικτυακό τοπίο, μαθαίνοντας απαντήσεις σε ουσιαστικές ερωτήσεις.


Ο/H ΜΑΜΑ θα κυκλοφορήσει για δημόσια χρήση στους επόμενους μήνες. Περισσότερες πληροφορίες και νέα μπορείτε να βρείτε στο http://dev.opera.com/

Πηγή πληροφορίας είναι το http://www.itpro.co.uk και το http://dev.opera.com/

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Νέα μηχανή αναζήτησης από την Opera Software. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter