1Απρ

Όμορφα δείγματα τυπογραφίας στο διαδίκτυο

, 1 Απριλίου 2009 | INSPIRATION | 0 Σχόλια

Η επιλογή των γραμματοσειρών που θα αποφασίσετε να προβάλλετε σε μία ιστοσελίδα, αποτελεί βασικό παράγοντα στην σωστή αναγνωσιμότητα της από τους πολυάριθμους επισκέπτες του διαδικτύου. Το μέγεθος, το χρώμα, το είδος του χαρακτήρα που θα χρησιμοποιήσετε στον διαδικτυακό σας τόπο, αντικατοπτρίζει τον τόνο που επιθυμείτε να μεταδώσετε. Ο τρόπος προβολής μέσα από την προοπτική της τυπογραφίας συνθέτει ένα οπτικό πλέγμα που αποστέλλει διαφορετικά ερεθίσματα στον ανθρώπινο νου, αποτυπώνοντας την σημασία του κάθε στοιχείου που αποτελεί την ιστοσελίδα σας.

Για πολύ καιρό η τυπογραφική τέχνη στο διαδίκτυο είχε παγιδευτεί λόγω των τεχνολογικών δεσμεύσεων. Πλέον η τυπογραφία έχει εξελιχτεί και υπάρχουν τεχνολογικές δυνατότητες και εφαρμοσμένες τεχνικές που παρέχουν λύσεις στην προβολή γραμματοσειρών, ξεπερνώντας τα καθιερωμένα web fonts. Ειδικότερα στο μέλλον με την εφαρμογή CSS3 θα μπορεί ο κάθε web designer να προβάλλει τις γραμματοσειρές που επιθυμεί χωρίς τεχνολογικούς φραγμούς και ασυμβατότητες, θέτοντας ένα νέο ορίζοντα στο πεδίο της τυπογραφίας στο διαδίκτυο.

Το Web Design blog σας παρουσιάζει μια σειρά από όμορφα δείγματα εμπνευσμένης τυπογραφίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο blog του Lee Monroe.

thumb1

thumb2

thumb3

thumb5

thumb6

thumb7

thumb8

thumb9

thumb10

thumb11

thumb12

thumb13

thumb14

thumb15

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Όμορφα δείγματα τυπογραφίας στο διαδίκτυο γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter