8Απρ

Δωρεάν online εργαλείο για να ελέγχετε το website που σχεδιάζετε σε διάφορους browsers.

, 8 Απριλίου 2008 | ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ | 0 Σχόλια

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό θέμα είναι η συμβατότητα (cross browser compatibility) μιας web εφαρμογής – ιστοσελίδας με τα προγράμματα πλοήγησης διαδικτύου (browsers). Οι ανάγκες των πελατών και γενικότερα της αγοράς γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, καθιστώντας την πλέον απαραίτητη στη δουλεία του web designer.

Πως μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα – website που σχεδιάζετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε διάφορα προγράμματα για να εγκαταστήσετε προγενέστερους ή άλλου λογισμικού browsers;

Υπάρχει ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο ονομάζεται Browserhots που σας επιτρέπει να δημιουργείτε στιγμιότυπα οθόνης (screen shots) της ιστοσελίδας σας όπως προβάλλονται σε διάφορους browsers. Είναι μια δωρεάν, ανοικτού κώδικα διαδικτυακή υπηρεσία που δημιουργήθηκε από τον Johann C. Rocholl.

Πώς λειτουργεί;

Όταν υποβάλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα προστεθεί στη λίστα εργασιών. Διάφοροι απομακρυσμένοι υπολογιστές θα ανοίξουν την ιστοσελίδα σας στους browsers που έχετε επιλέξει. Μετά θα δημιουργήσουν στιγμιότυπα οθόνης (screen shots) και θα τα «ανεβάσουν» (upload) στον κεντρικό εξυπηρετητή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε «ανεβάσει» την ιστοσελίδα σας ή τα επιθυμητά html style sheets που θέλετε να ελέγξετε στον διακομιστή (server) σας ώστε να μπορεί το Browserhots να λειτουργήσει. Μελετώντας τα στιγμιότυπα μπορείτε να εντοπίσετε τα προβλήματα ασυμβατότητας και να τα διορθώσετε.

Browsershots icon

Για να μην χάνετε το χρόνο σας προτείνουμε πρώτα να ελαχιστοποιήσετε τα λάθη και τις ασυμβατότητες της ιστοσελίδας που σχεδιάζετε με την χρήση DOCTYPE (για validation) και με το Browser Compatibility test του Dreamweaver (διαδεδομένο πρόγραμμα σχεδίασης ιστοσελίδων). Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία μεταβείτε στο Browserhots για τελικό έλεγχο.

Εκτός από το Browserhots υπάρχουν και αντίστοιχα εργαλεία με πληρωμή:

  1. CrossBrowserTesting.com
  2. BROWSERCAM – Cross Browser Compatibility Testing Tools
  3. Litmus
  4. Browsrcamp

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Δωρεάν online εργαλείο για να ελέγχετε το website που σχεδιάζετε σε διάφορους browsers. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter