1Απρ

Οργανικό SEO. Αξίζει την προσπάθεια;

, 1 Απριλίου 2008 | HOT POSTS, SEO | 0 Σχόλια

Η οργανική βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, ή αλλιώς Organic Search Engine Optimization (SEO), αποτελεί τη διαδικασία βελτιστοποίησης ενός διαδικτυακού τόπου, με τη χρήση αποτελεσματικού περιεχομένου (content), σωστού προγραμματισμού (development), έξυπνων στρατηγικών για απόκτηση συνδέσμων (link building) και την αυξανόμενη κίνηση των χρηστών (traffic) σε αυτό. Το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών έχει σαν στόχο την τοποθέτηση ενός διαδικτυακού τόπου όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Όλη αυτή η διαδικασία όμως αξίζει τον χρόνο και την προσοχή μας;

Ο Jason Lee Miller από το WebProNews παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με την άνοδο του Οργανικού SEO και την όλο και μικρότερη χρήση των Paid Clicks από τους χρήστες των μηχανών αναζήτησης. Σε ένα σημείο μάλιστα ο Jason Lee Miller αναφέρει πως:

…..means that organic SEO becomes all the more vital, especially when it comes to video and images. Better, more inclusive results might mean fewer paid clicks,…..

Μετάφραση:

…το Οργανικό SEO γίνεται όλο και πιο σημαντικό, ιδιαίτερα για το video και τις φωτογραφίες. Καλύτερα οργανικά αποτελέσματα οδηγούν σε λιγότερα πληρωμένα κλικς…

Το Οργανικό SEO είναι μια χρονοβόρα και εξειδικευμένη διαδικασία, που χρειάζεται συνεχόμενη μελέτη και αυστηρή γνώση του τι χρειάζεται για να βελτιστοποιηθεί μια ιστοσελίδα (Web Site). Υπάρχει ανάγκη για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στους αλγόριθμους των γνωστών μηχανών αναζήτησης.

Όπως αναφέρει και ο Miller, τύποι αρχείων όπως τα video και οι φωτογραφίες απέκτησαν μια ιδιαίτερη σημασία τώρα που οι μηχανές έχουν αρχίσει και δείχνουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον. Νέες μέθοδοι βελτιστοποίησης, ειδικά γι’ αυτής της μορφής αρχεία, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Με τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία παρουσιάζονται δυσκολίες στη δημιουργία μιας πετυχημένης στρατηγικής με την μέθοδο Pay Per Click (πληρωμένης διαφημιστικής προβολής στο διαδίκτυο), μετατρέποντας έτσι την οργανική βελτιστοποίηση σε ανάγκη. Η ανάγκη αυτή είναι τόσο μεγάλη που αναρωτιόμαστε εάν τελικά αξίζει να μην εφαρμόσουμε μια στρατηγική Οργανικού SEO!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Οργανικό SEO. Αξίζει την προσπάθεια; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter