28Μαρ

Βασική έκδοση του Photoshop διαθέσιμη δωρεάν στο Διαδίκτυο

, 28 Μαρτίου 2008 | GRAPHICS AND DESIGN TOOLS | 2 Σχόλια

H εταιρεία Adobe παρουσίασε σε δοκιμαστική μορφή το Photoshop Express, μια δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία για την ερασιτεχνική επεξεργασία και την online αποθήκευση εικόνων.

Ενώ το Photoshop απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες, η έκδοση Express φιλοδοξεί να προσελκύσει τη νέα γενιά χρηστών που επεξεργάζονται, αποθηκεύουν και μοιράζονται φωτογραφίες μέσω του Παγκόσμιου Ιστού.

Η Adobe, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, υιοθετεί την τελευταία τάση της βιομηχανίας λογισμικού να προσφέρει προγράμματα που τρέχουν στους διακομιστές των ίδιων των εταιρειών, αντί στους υπολογιστές των χρηστών.

Η τάση αυτή, γνωστή με τους όρους «λογισμικό ως υπηρεσία» και «υπολογισμός νέφους», αξιοποιείται ήδη από τη Microsoft και τη Google, μεταξύ άλλων, οι οποίες προσφέρουν για παράδειγμα επεξεργαστές κειμένου που λειτουργούν μέσα από ιστοσελίδες.

Έτσι, όσοι εγγράφονται στην υπηρεσία Express μπορούν να την χρησιμοποιούν από οποιονδήποτε υπολογιστή, λειτουργικό σύστημα ή πρόγραμμα πλοήγησης.

Το Photoshop Express προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 2 Gigabyte και απαιτεί το Flash Player 9.

Η Adobe σχεδιάζει να προσφέρει αργότερα και μια συνδρομητική έκδοση του Express, η οποία θα προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, υπηρεσίες εκτύπωσης και υποστήριξη και για άλλα αρχεία εικόνας εκτός από το .JPG.

Πηγή: in.gr

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Βασική έκδοση του Photoshop διαθέσιμη δωρεάν στο Διαδίκτυο γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter