27Αυγ

Διορθώστε το πρόβλημα του transparent PNG στον ΙΕ 6 με την χρήση του PNG Fix.

, 27 Αυγούστου 2008 | WEB DESIGN - AUTHORING | 4 Σχόλια

Η μέθοδος του PNG Fix αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους τρόπους διόρθωσης του προβλήματος της λανθασμένης προβολής γραφικών/ εικόνων σε μορφή transparent PNG γραφικών στο πρόγραμμα πλοήγησης διαδικτύου IE 6 (Internet Explorer) σήμερα.

 • Τα πλεονεκτήματα που παρέχει είναι πολύ σημαντικά αφού η διαδικασία εφαρμογής του είναι πανεύκολη και τάχιστη.
 • Ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς να καλέσετε κάποια classes ή να χρησιμοποιήσετε εντολές functions.
 • Το βάρος της (Javascript) δεν ξεπερνάει το 1ΚΒ και δουλεύει με γραφικά στο background χωρίς προβλήματα.
 • Λειτουργεί με στοιχεία που έχουν auto width και auto height.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη μέθοδο, αναλυτικότερα:

 1. Αρχικά προσθέστε στο πάνω μέρος του κώδικα του X/HTML αρχείου σας, ακριβώς μετά την εντολή του css τον προβαλλόμενο κώδικα:

  <!–[if lt IE 7]>
  <script type=”text/javascript” src=”unitpngfix.js”></script>
  <![endif]–>

 2. Αντιγράψτε το αρχείο unitpngfix.js και το γραφικό clear.gif στο φάκελο που επιθυμείτε και διορθώστε την διαδρομή (path) στον κώδικα ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σε μορφή zip. Ακόμα μπορείτε να επισκεφθείτε τους δημιουργούς του PNG Fix στο http://labs.unitinteractive.com/unitpngfix.php

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Διορθώστε το πρόβλημα του transparent PNG στον ΙΕ 6 με την χρήση του PNG Fix. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

4 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

  Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
 • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter