21Οκτ

Οι στόχοι μιας SEO στρατηγικής

, 21 Οκτωβρίου 2008 | VARIOUS SEO TIPS | 10 Σχόλια

Κάθε φορά που ένας πελάτης ζητάει από εσάς να του ετοιμάσετε μια στρατηγική SEO, οφείλετε να προσεγγίσετε την ανάγκη του σαν μια ξεχωριστή περίπτωση. Έτσι, αναλύοντας τις ανάγκες του πελάτη σας και αυτά που θέλει να πετύχει μπορείτε να χαράξετε μια συγκεκριμένη πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Εκτός από τους ιδιαίτερους αυτούς στόχους που θα κάνουν τη διαφορά για τον πελάτη σας, καλό είναι να προσέχετε πάντα να ικανοποιείτε και κάποιους βασικούς, γενικούς στόχους που κρίνονται απαραίτητοι για την επιτυχία μιας οποιασδήποτε SEO στρατηγικής. Οι στόχοι αυτοί όπως θα δείτε και παρακάτω, είναι όλοι σημαντικοί:

Ο διαδικτυακός σας τόπος, πρέπει να βρεθεί από τις μηχανές αναζήτησης.
Το πρώτο βήμα στο SEO ή ακόμα πιο γενικά, το πρώτο βήμα σε μια υποτυπώδη παρουσία στο διαδίκτυο, είναι να καταγραφεί ο διαδικτυακός τόπος που σας ενδιαφέρει από τις μηχανές. Αν δεν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, δεν μπορεί να επακολουθήσει κάτι άλλο. Όλες οι μηχανές αναζήτησης, έχουν ειδικές σελίδες στις οποίες μπορείτε να καταχωρήστε την διεύθυνση του website που θέλετε να δηλώσετε. Στα πιο γνωστά Search Engines οι καταχωρήσεις των URL γίνονται στις εξής διευθύνσεις:

GOOGLE: http://www.google.com/addurl/
YAHOO!: http://search.yahoo.com/info/submit.html
LIVE MSN: http://search.live.com/docs/submit.aspx?FORM=SUNO

Δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε το website σας στο Google, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, γιατί το Google βρίσκει μόνο του τις σελίδες και τις καταχωρεί. Το Web Design Blog, πάντως προτείνει να καταχωρείτε τα website σας και στο Google για να γίνεται πιο γρήγορα το indexing.

Ο διαδικτυακός σας τόπος, πρέπει να διαβαστεί από τις μηχανές αναζήτησης.
Για να καταλάβουν οι μηχανές αναζήτησης, τι επιπέδου είναι ένα website, διαβάζουν αναλυτικά τον κώδικα και το περιεχόμενό του. Δεν υπάρχει τρόπος να “πείτε” στις μηχανές να διαβάζουν τις σελίδες σας, αλλά σίγουρα μπορείτε να μη σταθείτε εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία ακολουθώντας λανθασμένες ενέργειες. Μερικές ενέργειες που εμποδίζουν/δυσκολεύουν τις μηχανές αναζήτησης να κάνουν σωστά την δουλειά τους είναι π.χ. να μην έχετε γράψει καθόλου robots.txt αρχείο, ή ακόμα χειρότερα να έχετε γεμίσει Disallows το robots.txt αρχείο σας.

Ο διαδικτυακός σας τόπος, πρέπει να επεξεργαστεί και να βαθμολογηθεί από τις μηχανές αναζήτησης.
Αν και δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε πώς σας κρίνουν οι μηχανές αναζήτησης και με τι σας βαθμολογούν (εξαίρεση αποτελεί το Page Rank της Google), τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες για να σας «συμπαθήσουν» οι αναγνώστες σας. Όσοι περισσότεροι αναγνώστες σάς συμπαθήσουν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για να αποκτήσετε Backlink προς τα website σας. Όσα περισσότερα backlinks αποκτήσετε προς τον πελάτη σας, τόσο το καλύτερο για την ηλεκτρονική παρουσία του.

Αυτά τα βασικά θέματα, πρέπει να τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας γιατί αποτελούν την βάση μιας SEO στρατηγικής. Χωρίς αυτά, δεν μπορείτε να προχωρήστε παρακάτω και να πετύχετε πιο εξειδικευμένους στόχους.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Οι στόχοι μιας SEO στρατηγικής γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

10 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter