27Ιαν

Εκμεταλευτείτε το YouTube για καλύτερο SEO

, 27 Ιανουαρίου 2009 | VARIOUS SEO TIPS | 1 Σχόλιο

Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε την κατάργηση ορισμένων υπηρεσιών της και μεταξύ αυτών και τη δυνατότητα upload στο Google Videos. Σύμφωνα πάντα με την εταιρία (Google) θα επικεντρώσουν την προσοχή τους σε μια πιο ανεπτυγμένη μηχανή αναζήτησης video που δεν είναι άλλη από το YouTube.

Σύμφωνα με τον Nick Stamoulis του Search Engine Optimization Journal, το μέλλον του Video στο Internet προβλέπεται μεγάλο! Ήδη έχει αρχίσει το video blogging, το webcasting και το video uploading & sharing να αποτελεί μια συνηθισμένη καθημερινότητα. Το YouTube και η “μαμά” εταιρία Google, σίγουρα θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Ακόμα και αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των χρηστών που ανεβάζουν video στο YouTube μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του SEO και με τη χρήση ήδη ανεβασμένων videos να καταφέρετε να αποκτήσετε καλό ranking για ορισμένα keywords στο website/blog σας.

Πρώτα απ’ όλα δημιουργείστε ένα λογαριασμό στα Google Webmaster Tools και καταχωρήστε σε αυτόν το website/blog σας. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο σύνδεσμο Add για να συνδέσετε το website σας με ένα sitemap. Για να ενισχύσετε τα videos στο website σας, προσθέστε εκτός από το Standard sitemap και ένα Video sitemap ώστε να ενισχύσετε την παρουσία των YouTube videos που χρησιμοποιείτε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο website της Google στο http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=80472.

Για κάθε Video που φιλοξενείτε στις σελίδες σας είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε ξεχωριστό landing page. Κάνοντας optimize την κάθε landing page δημιουργείτε τις προϋποθέσεις για καλή θέση στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των μηχανών αναζήτησης και ιδιαίτερα της Google. Όταν κάνετε optimize τις σελίδες που φιλοξενούν τα video σας, δώστε προσοχή στους τίτλους και στις περιγραφές των σελίδων σας γιατί αυτά τα στοιχεία είναι τα πρώτα που επηρρεάζουν την ισχύ μιας σελίδας από SEO άποψη. Προετοιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις σελίδες σας, δημιουργείτε τις σωστές προϋποθέσεις για να εμφανιστούν αυτές στα αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google για κάποια συγκεκριμένη λέξη ή φράση-κλειδί. Έτσι, με την βοήθεια των Videos ενισχύετε τα SERPs (Search Engine Results Page) σας.

Το Video optimization είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα παρουσιαστούν και νέες τεχνικές για ακόμα καλύτερο SEO.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Εκμεταλευτείτε το YouTube για καλύτερο SEO γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter