5Νοέ

Social Media Metrics plug-in για Google Analytics σε Firefox + Greasemonkey

, 5 Νοεμβρίου 2008 | ANALYTICS, APPLE | 0 Σχόλια

Τα Social Media αποτελούν πλέον γεγονός. Με περισσότερους από 250 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και τη ραγδαία εξέλιξη που είχαν τα τελευταία 5 χρόνια, τα Social Media websites θεωρούνται σαν σοβαρές πηγές προώθησης της παγκόσμιας διαδικτυακής πληροφορίας. Η αριθμητική δύναμη των μελών των Social websites, δεν μπορεί παρά να ελκύει το ενδιαφέρον όλων των brands τα οποία πλέον παίρνουν στα σοβαρά τη φωνή του διαδικτυακού «λαού». Είναι χαρακτηριστικό πως η Dell γλύτωσε από την καταστροφή το 2005 μόνο και μόνο επειδή έλαβε στα σοβαρά τα Social Media, άκουσε τις φωνές των χρηστών που τα χρησιμοποιούσαν και αποφάσισε να ενεργήσει βάσει αυτών.

Ακριβώς επειδή είναι τόσο σοβαρά πλέον τα Social Media, η www.vkistudios.com, ανέπτυξε ένα Greasemonkey plug-in για Firefox, το οποίο προσθέτει στα Google Analytics σας τη δυνατότητα να παρακολουθείτε, για κάθε σας σελίδα, ποια είναι η Social δραστηριότητα. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Greasemonkey, είναι ένα plug-in του Firefox το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε εξωτερικά scripts να τρέχουν στον browser σας σαν plug-ins.

Το script που σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε την Social ανταπόκριση στα άρθρα και τις σελίδες σας μέσα από τα Google Analytics, χρησιμοποιεί τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα:

Παρακάτω φαίνεται η νέα μορφή των Google Analytics σας μετά την εγκατάσταση του plug-in.

Όπως γράφουν και οι συντελεστές του www.vkistudios.com, πατώντας στον σύνδεσμο που βρίσκεται στο πορτοκαλί κύκλο, αν δεν μεταβαίνετε στην σωστή σελίδα του website/blog σας, δηλαδή στην σελίδα στην οποία αναφέρονται τα στατιστικά, τότε τα αποτελέσματα των Social Media στατιστικών που βρίσκονται στον μπλε κύκλο, δεν θα είναι σωστά. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό για το domain σας και για ένα ή περισσότερα subdomains που ανήκουν στο ίδιο domain.

Για να εγκαταστήσετε το plug-in θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Βήμα 1: Εγκαταστήστε το Greasemonkey στον Firefox σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  • Βήμα 2: Στην συνέχεια εγκαταστήστε το script πατώντας στο install link που μας παρέχουν τα VKStudios.
  • Βήμα 3: Είσαστε έτοιμοι. Ανοίξτε τα Google Analytics σας, για να δείτε την αλλαγή.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Social Media Metrics plug-in για Google Analytics σε Firefox + Greasemonkey γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter