30Ιούλ

Social Services στο Blog μας!

, 30 Ιουλίου 2009 | WORDPRESS | 3 Σχόλια

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά πολλές Social εφαρμογές. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν, να προσθέσουμε αυτές τις εφαρμογές, μέσα στο WordPress και να παρουσιάσουμε το περιεχόμενό μας!

Twitter

Ας δούμε λοιπόν πως θα πάρουμε το twitter status μας. Ανοίγουμε το αρχείο functions.php και προσθέτουμε μέσα τον κώδικα

function wp_echoTwitter($username){
include_once(ABSPATH.WPINC

.’/rss.php’);
$tweet = fetch_rss(“http://search.twitter.com/search.atom?q=from:” . $username . “&rpp=1”);
echo $tweet->items[0][‘atom_content’];
}
Αποθηκεύουμε και ανοίγουμε μετά το αρχείο μέσα στο οποίο θέλουμε να περάσουμε των κώδικα πας που θα εκτυπώνει το twitter status μας!

<?php wp_echoTwitter(‘Basilakis’); ?>

Όπου “Basilakis” το αντικαθιστούμε με το δικό μας twitter username!

Flickr

Για το flickr, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα plugins ανάλογα με τον τρόπου που θέλουμε να τα παρουσιάσουμε. Ένα από τα καλύτερα είναι το http://community.plus.net/opensource/flickr_thumbnail_wordpress/ το οποίο παρουσιάζει τις φωτογραφίες μας σε Thumbnails και όταν οι επισκέπτες σας επιλέξουν κάποια από αυτή, θα μεταφερθούν στη σελίδα του Flickr που η φωτογραφία θα είναι στο φυσικό της μέγεθος.

Youtube

Ένα από τα καλύτερα Plugins για το youtube, μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε τις playlists μας στο Youtube και μετά, να τις προσθέσουμε στο Blog μας. Επειδή χρησιμοποιεί το μοναδικό, playlistID, μπορείτε να φτιάξετε όσες λίστες θέλετε εσείς.
http://tubepress.org/

Delicious

Τελευταίο Social Service που θα δούμε είναι το delicious. Το delicious plugin συνδέεται με το λογαριασμό σας στην υπηρεσία, με σκοπό να παρουσιάσει στους επισκέπτες σας τα links τα οποία έχετε αποθηκεύσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε στο σημείο που θέλετε να τα εμφανίσετε τον παρακάτω κώδικα

<?php delicious_bookmarks(“username”); ?>

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Social Services στο Blog μας! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter