30Ιούλ

Social Services στο Blog μας!

, 30 Ιουλίου 2009 | WORDPRESS | 3 Σχόλια

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά πολλές Social εφαρμογές. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν, να προσθέσουμε αυτές τις εφαρμογές, μέσα στο WordPress και να παρουσιάσουμε το περιεχόμενό μας!

Twitter

Ας δούμε λοιπόν πως θα πάρουμε το twitter status μας. Ανοίγουμε το αρχείο functions.php και προσθέτουμε μέσα τον κώδικα

function wp_echoTwitter($username){
include_once(ABSPATH.WPINC

.’/rss.php’);
$tweet = fetch_rss(«http://search.twitter.com/search.atom?q=from:» . $username . «&rpp=1»);
echo $tweet->items[0][‘atom_content’];
}
Αποθηκεύουμε και ανοίγουμε μετά το αρχείο μέσα στο οποίο θέλουμε να περάσουμε των κώδικα πας που θα εκτυπώνει το twitter status μας!

<?php wp_echoTwitter(‘Basilakis’); ?>

Όπου «Basilakis» το αντικαθιστούμε με το δικό μας twitter username!

Flickr

Για το flickr, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα plugins ανάλογα με τον τρόπου που θέλουμε να τα παρουσιάσουμε. Ένα από τα καλύτερα είναι το http://community.plus.net/opensource/flickr_thumbnail_wordpress/ το οποίο παρουσιάζει τις φωτογραφίες μας σε Thumbnails και όταν οι επισκέπτες σας επιλέξουν κάποια από αυτή, θα μεταφερθούν στη σελίδα του Flickr που η φωτογραφία θα είναι στο φυσικό της μέγεθος.

Youtube

Ένα από τα καλύτερα Plugins για το youtube, μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε τις playlists μας στο Youtube και μετά, να τις προσθέσουμε στο Blog μας. Επειδή χρησιμοποιεί το μοναδικό, playlistID, μπορείτε να φτιάξετε όσες λίστες θέλετε εσείς.
http://tubepress.org/

Delicious

Τελευταίο Social Service που θα δούμε είναι το delicious. Το delicious plugin συνδέεται με το λογαριασμό σας στην υπηρεσία, με σκοπό να παρουσιάσει στους επισκέπτες σας τα links τα οποία έχετε αποθηκεύσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε στο σημείο που θέλετε να τα εμφανίσετε τον παρακάτω κώδικα

<?php delicious_bookmarks(«username»); ?>

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Social Services στο Blog μας! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

3 comments so far

 • Gerasimos Says: Ιούλιος 30, 2009 at 4:11 μμ

  Δε ξερω πόσες φορές πρέπει να σου το πώ ή σε πόσα blogs πρέπει να σου το πώ. Μάθε να δίνεις credits στους δημιουργούς:

  http://www.johnkolbert.com/wordpress/show-your-latest-tweet-in-5-lines-of-code/

  Απάντηση
 • Basilakis Says: Αύγουστος 4, 2009 at 4:20 μμ

  Καλησπέρα Γεράσιμε,

  Η αλήθεια είναι, πως συνήθως δεν θυμάμαι καν απο πού έχω τους κώδικες μου. Διάσκορπα δεξία και αριστερά notepads με κώδικες για να περάσω στο fuctions και αυτό. Δεν το έκανα σκόπιμα απλώς δεν είναι οργανομένα τα πράγματα όσο θα έπρεπε.

  Για αυτό ξεκίνησα και την προσπάθεια του wpfav για να μπορέσω να τα οργανώσω όλα αυτά.

  Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει η λύση του google, να έψαχνα κάποιο συγκεκριμένο tag και να έβρισκα απο που το είχα πάρει για να μπορέσω να δώσω back το link της πηγής.

  Απάντηση
 • Gerasimos Says: Αύγουστος 4, 2009 at 6:05 μμ

  Κανένα πρόβλημα, δε το λέω κακοπροαίρετα, απλά είναι καλό να δίνεις credits γενικώς :)

  Απάντηση

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

 • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

  10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
 • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

  Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter