31Οκτ

Τα 12 καλύτερα WordPress plugins του 2012

, 31 Οκτωβρίου 2012 | WORDPRESS | 0 Σχόλια

Μέσος χρόνος ανάγνωσης άρθρου: 15 λεπτά

Η ελαστικότητα της πλατφόρμας WordPress είναι γνωστή σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Οποιοσδήποτε διαχειριστής ενός WordPress website μπορεί με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις να βελτιώσει την λειτουργικότητα του διαδικτυακού του τόπου, προσφέροντας νέες ενδιαφέρουσες δυνατότητες στους επισκέπτες του, με την εγκατάσταση νέων plugins.

Η αγορά των WordPress plugins είναι εκτενής και μεγαλώνει καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως γίνεται πάντα σε ένα τέτοιο “περιβάλλον”, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης και της γρήγορης αύξησης των διαθέσιμων plugins, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει ένας Web Master ή  Web Designer / Developer τα καλύτερα και πιο χρήσιμα από αυτά, εκτός και αν αφιερώσει πολύ χρόνο σε έρευνα και δοκιμές.

Για τον λόγο αυτό, το Web Design Blog ετοίμασε μια λίστα με τα καλύτερα WordPress Plugins για το 2012. Αυτό δεν σημαίνει πως δημιουργήθηκαν το 2012, αλλά πως βρίσκονται στις προτιμήσεις των WordPress administrators φέτος. Στην λίστα που ακολουθεί, παρουσιάζονται WP Plugins τα οποία είναι δωρεάν αλλά και επί πληρωμή.

Gravity Forms

Ίσως το καλύτερο WP Plugin για φόρμες. Δίνει την δυνατότητα δημιουργίας φορμών και τοποθέτησης αυτών σε οποιαδήποτε σημείο του WordPress διαδικτυακού σας τόπου, αλλά δεν σταματούν εκεί οι δυνατότητές του. Μπορείτε να δημιουργήσετε conditional logic αντιδράσεις στις φόρμες σας – ανάλογα με τις απαντήσεις των χρηστών σας- μπορείτε να αποθηκεύσετε στη βάση του WP τις επικοινωνίες των χρηστών σας (λειτουργώντας και σαν ένα μικρό CRM) και άλλα πολλά.
Κόστος: από $39

SEOPressor

Ένα premium plugin το οποίο λειτουργεί σαν ένας επαγγελματίας SEO σύμβουλος για το περιεχόμενο του WordPress website σας. Με την εγκατάσταση του plugin, το SEOPressor κάνει αυτόματη ανάλυση του περιεχομένου σας και σας προτείνει βελτιώσεις και ενέργειες. Εκτός από τα παραπάνω, έχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη θέση σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Κόστος: από $47

SlideDeck 2 Lite

Το SlideDeck 2 Lite δίνει τη δυνατότητα στους WordPress Administrators να δημιουργούν content sliders, τα οποία είναι responsive και μπορούν να περιέχουν κείμενο, εικόνες, youtube videos, tweets, pinterest και πολλά άλλα, χωρίς την παραμικρή γνώση κώδικα. Το SlideDeck 2 Lite είναι η δωρεάν έκδοση του SlideDeck 2 το οποίο περιέχει περισσότερα content sources επί πληρωμή.
Κόστος: από $0

Cyclone Slider

Άλλος ένας εύχρηστος content slider που λειτουργεί με drag and drop. Το Cyclone Slider, χρησιμοποιεί το jQuery Cycle plugin που προσφέρεται με 25+ transitions.
Κόστος: $0

HTML5 jQuery Audio Player

Το HTML5 jQuery Audio Player, δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές ενός WP site να προσθέσουν σε αυτό ένα audio αρχείο ή ένα audio playlist με την χρήση shortcodes. Μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές του plugin είναι η προβολή album art, η υποστήριξη mp3 και ogg αρχείων ήχου, η δυνατότητα να παίζει στους πλοηγούς IE7, IE8, IE9, Safari, Firefox και Chrome και πολλές άλλες. Το plugin έχει και premium έκδοση στα $25 που προσφέρει επιπλέον λειτουργίες.
Κόστος: από $0

Capability Manager Enhanced

Το plugin αυτό είναι πολύ χρήσιμο για WP sites που έχουν πολλούς authors / editors ή διαχειριστές γιατί δίνει τη δυνατότητα στον κεντρικό administrator να ορίζει το επίπεδο διαχείρισης για κάθε ρόλο χρήστη στο WordPress site. Μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον, ο WP Admin μπορεί να αλλάξει τους ρόλους ενός editor, να δημιουργήσει έναν καινούργιο τύπο χρήστη και άλλα.
Κόστος: $0

Leaflet Maps Marker

Ένα πολύ δυνατό mapping plugin, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους WP Administrators να δημιουργούν χάρτες με pins με επεξηγήσεις ή ακόμα και διαδρομές, χρησιμοποιώντας διάφορα mapping platforms όπως Google Maps, Bing Maps, Open Street Maps και άλλα. Το plugin έχει πολλές δυνατότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα plugins και το καλύτερο από όλα είναι πως είναι δωρεάν.
Κόστος: $0

Visual Composer for WordPress

Ένα Premium WordPress Plugin το οποίο δίνει στους WP Admins να δημιουργούν περιεχόμενο πολύ εύκολα και γρήγορα με drag and drop τεχνολογία. Υποστηρίζει πολυγλωσσικότητα, δυνατότητα αποθήκευσης layouts ως templates για μελλοντική χρήση, είναι responsive και προσφέρει και αρκετές άλλες δυνατότητες που το ορίζουν ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε WordPress διαχειριστή.
Κόστος: $25

UberMenu – WordPress Mega Menu Plugin

Το UberMenu plugin εγκαθiσταται εύκολα σε ένα WordPress site και δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να μπορούν να δημιουργούν εύχρηστα, customised, responsive MegaMenus τα οποία είναι συμβατά και με mobile συσκεύες. Τα MegaMenus μπορούν να είναι οριζόντια ή κάθετα και προσφέρονται σε μια ποικιλία 20 διαφορετικών σχεδίων.
Κόστος: $0

VéritéCo Timeline

Δημιουργήστε πλούσια και ενδιαφέροντα Timelines με την βοήθεια του δωρεάν WordPress plugin, VéritéCo Timeline και τοποθετήστε τα σε όποιο σημείο του περιεχομένου σας θέλετε με τη χρήστη shortcodes.
Κόστος: $0

Clean Save

Πολύ χρήσιμο WordPress plugin το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του WordPress διαδικτυακού τόπου σας να αποθηκεύουν το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας σας σε διάφορες μορφές (PDF, Text, κλπ) και σε διάφορους εικονικούς δίσκους στο cloud (Dropbox, Box.net, Google Drive, κλπ) απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Clean Save plugin προσφέρει πολλές επιπλέον δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα του στο WordPress plugin directory.
Κόστος: $0

Newsletter Manager

Το Newsletter Manager είναι ένα πολύ ισχυρό Newsletter WordPress Plugin το οποίο προσφέρεται για τη δημιουργία και αποστολή personalised Text και HTML Newsletters σε όσους χρήστες έχουν γραφτεί στα mailing list του WordPress website σας.
Κόστος: $0

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τα 12 καλύτερα WordPress plugins του 2012 γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter