18Φεβ

Τα 5 καλύτερα HTML 5 video players

, 18 Φεβρουαρίου 2011 | ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΑ | 3 Σχόλια

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά της HTML 5 και ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για πολλούς, είναι πως δίνει την δυνατότητα εισαγωγής video στα website χωρίς την χρήση της τεχνολογίας Flash. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με προτάσεις από HTML 5 video players που θεωρούνται από τις καλύτερες λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε web έργα. Όλες τις λύσεις μπορείτε να τις κάνετε download από τα website links που σας παρέχουμε.

LeanBack Player

Προσφέρει υποστήριξη για υπότιτλους, αναπαραγωγή σε desktop browsers αλλά και σε mobile browsers. Σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί πως παρέχει υποστήριξη και για Internet Explorer 6, 7 και 8.
Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο http://dev.mennerich.name/showroom/html5_video/.

FryPlayer

Ένας OpenSource HTML 5 video player ο οποίος είναι εύκολος στην ρύθμιση μιας και έχει λίγες παραμετροποιήσεις.

FryPlayer HTML 5 Video PlayerΠερισσότερα μπορείτε να μάθετε στο http://fryplayer.net/.

MediaElement Video Player

Ένας πολύ καλός HTML 5 video player ο οποίος υποστηρίζει iPad, iPod, iPhone , IE6, IE7, IE8, Firefox, Opera, Safari, Google Chrome και Android και διαθέτει υποστήριξη για Flash video σε περίπτωση που το περιβάλλον στο οποίο αναπαράγεται το video δεν υποστηρίζει HTML 5.

MediaElement HTML 5 Video PlayerΠερισσότερα μπορείτε να μάθετε στο http://mediaelementjs.com/.

VideoJS

Ίσως ο πιο διαδεδομένος video player αυτή την στιγμή. Υποστηρίζει iPad, iPod, iPhone, Firefox, Opera, Safari, Google Chrome και Android και προσφέρει υποστήριξη για Flash video σε περίπτωση που γίνεται χρήση κάποιου προγράμματος πλοήγησης (browser) που δεν υποστηρίζει HTML 5.

VideoJS HTML 5 Video PlayerΠερισσότερα μπορείτε να μάθετε στο http://videojs.com/.

Projekktor

Ένας HTML 5 video player ο οποίος τα καταφέρνει πολύ καλά σε πάρα πολλές πλατφόρμες. Συγκεκριμένα υποστηρίζει iPad, iPod, iPhone, IE6, IE7, IE8, Firefox, Opera, Safari, Chrome, και googleTV.

Projekktor HTML 5 Video PlayerΠερισσότερα μπορείτε να μάθετε στο http://www.projekktor.com/

SublimeVideo (6ο Player, προστέθηκε αργότερα)

Προτάθηκε από τον αναγνώστη μας @stelabouras και προστέθηκε στην λίστα στις 22/02/2011. Ευχαριστούμε Στέλιο!

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο http://www.sublimevideo.net

Επίλογος

Η πρόοδος που σημειώνεται στον χώρο της αναπαραγωγής video με την τεχνολογία της HTML 5 είναι ραγδαία. Είναι σίγουρο πως στον επόμενο χρόνο, αν όχι στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που μόνο θετικά θα μπορέσουν να επηρεάσουν το επάγγελμα του Web Designer / Developer.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τα 5 καλύτερα HTML 5 video players γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter