14Ιούλ

Τρείς απλές συμβουλές για να έχετε ένα πετυχημένο blog.

, 14 Ιουλίου 2008 | BLOGS | 0 Σχόλια

Στην σημερινή διαδικτυακή εποχή η δημιουργία και γενικά η χρήση των ιστολογιών (blogs) είναι κάτι το σύνηθες. Οι επιθυμία των πολιτών για δημοσιογραφία και η ανάγκη των εταιριών / οργανισμών να κοντρολάρουν την online φήμη (reputation) τους, συνθέτουν ένα πλέγμα άπειρων blog που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Το Web Design Blog σας προτείνει τρεις απλές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία του blog σας.

1. Ποιοτικό περιεχόμενο
Ο βασικός παράγοντας που θα προσελκύσει επισκέπτες στο blog σας και θα καθορίσει αν οι αναγνώστες σας παραμείνουν να διαβάζουν και να σχολιάζουν τα άρθρα σας είναι η προβολή ποιοτικού περιεχόμενου. Ασχέτως με το χαρακτήρα του blog και το αντικείμενο που σχετίζεται, η δημοσίευση σωστής και έγκυρης πληροφόρησης είναι ο κύριος λόγος που θα σας διαφοροποιήσει από τα άλλα blog και θα σας φέρει στις προτιμήσεις των αναγνωστών. Σίγουρα η ανάλογη ποιότητα χρειάζεται αρκετό χρόνο συγγραφής, μελέτης και χρόνο από το καθημερινό σας πρόγραμμα αλλά θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες θα εγγράφονται για να διαβάζουν τα άρθρα σας. Στα blogs ενημερωτικής φύσεως προτείνεται η διασταύρωση της πληροφορίας, ελέγξτε τις πηγές σας, μελετήστε πριν κάθε δημοσίευση.

2. Επιτρέψτε σχόλια
Ένα θέμα που γενικά απασχολεί τις εταιρίες και τους ιδιώτες που έχουν στήσει blogs είναι τα σχόλια και κυρίως όταν είναι αρνητικά.

Προτείνεται λοιπόν να δημοσιεύετε τα σχόλια των χρηστών – επισκεπτών σας γιατί αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην επιτυχία του blog. Τα οφέλη των σχολίων είναι διάφορα, παράγουν περιεχόμενο το οποίο δεν έχετε δημιουργήσει εσείς, δίνουν την δυνατότητα εάν είστε εταιρία να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες για τους πελάτες σας που θα σας βοηθήσουν σημαντικά και θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες σας και γενικότερα την απόδοση της εταιρίας σας.

Οι σωστές απαντήσεις σε αρνητικά σχόλια θα βοηθήσουν να ελέγξετε την εικόνα της εταιρίας σας που διαμορφώνετε από τους χρήστες/ επισκέπτες στο διαδίκτυο. Θα δείξετε επαγγελματισμό, συνέπεια και θα περάσετε το κοινωνικό μήνυμα που εσείς επιθυμείτε. Σίγουρα θα πρέπει να φιλτράρονται τα σχόλια για υβριστικό περιεχόμενο και να ελέγχονται από τον διαχειριστή πριν από την δημοσίευση τους.

3. Συμμετοχή σε άλλα blogs
O πιο γρήγορος τρόπος για να γνωρίσουν οι χρήστες/ επισκέπτες το blog σας είναι η συμμετοχή σας σε άλλα blogs που σχετίζονται με το αντικείμενο σας. Στα σχόλια που διατυπώνεται, προτείνεται να προβάλλετε σε μορφή συνδέσμου το blog σας ώστε να δημιουργήσετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Ακόμη μπορείτε να συσχετιστείτε περισσότερο με τα blogs που συμμετέχετε και να προχωρήσετε σε ανταλλαγή άρθρων μέσω του blogroll. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθέι εύκολα από το διαχειριστικό του εκάστοτε blog. Με αυτό το τρόπο θα μπορείτε να εκμεταλευτείτε την επισκεψιμότητα και τους αναγνώστες άλλων ιστολογίων προς όφελος σας και να προβάλλετε τα άρθρα σας.

Δεν θα αναλύσουμε γενικότερα τα οφέλη της διαδικτυακής επαγγελματικής και κοινωνικής δικτύωσης (business and social networking) διότι απευθύνονται στο γενικότερο πλαίσιο της επιτυχίας μίας ιστοσελίδας και όχι του blog. Εάν είστε ιδιώτης όμως είναι σίγουρο πως μπορείτε να αποκομίσετε αρκετούς υποστηρικτές/ αναγνώστες μέσω των social networking.

Ασχέτως αν είστε μικρή εταιρία, πολυεθνική, B2B, B2C είναι σίγουρο πως θα επωφεληθείτε με το στήσιμο ενός blog. Προσπαθήστε να βρείτε τον χρόνο και το προσωπικό για να το υλοποιήσετε.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τρείς απλές συμβουλές για να έχετε ένα πετυχημένο blog. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter