12Ιούν

Twitter – μέρος 3ο. Το Twitter μέσω κινητού & μέσω IM

, 12 Ιουνίου 2008 | SOCIAL NETWORKING | 0 Σχόλια

Στο προηγούμενο άρθρο μας Twitter – μέρος 2ο. Η επικοινωνία, το www.webdesignblog.gr, παρουσίασε τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του Twitter. Στο σημερινό άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επεκτείνετε αυτή την επικοινωνία με τη χρήση ενός IM (Instant Messenger) και ενός κινητού τηλεφώνου. Αυτές οι λειτουργίες σάς βοηθάνε “να παίρνετε μαζί σας το Twitter” όπου και να βρίσκεστε και να είστε συνεχώς σε επαφή με τους φίλους σας.

Ορίστε τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας
Πατήστε στον σύνδεσμο “Settings” για να μπείτε στο control panel σας και από ‘κει πατήστε στο Link “Devices” για να μεταβείτε στην οθόνη επεξεργασίας των τρόπων επικοινωνίας. Η οθόνη είναι χωρισμένη σε 2 νοητά κομμάτια.Twitter menu bar

Το πρώτο κομμάτι σάς δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του κινητού σας τηλεφώνου και να ρυθμίσετε την συσκευή σας πώς να αποστέλλει αλλά και πώς να δέχεται tweets με τη χρήση SMS. Εκτός αυτού μπορείτε να ενημερώσετε το Twitter για το τί ώρα μπορεί να σας στέλνει στο κινητό ενημερώσεις. Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε την ώρα αυτή, ώστε να μη δέχεστε μηνύματα ακατάλληλες ώρες, όπως π.χ. αργά το βράδυ.

Το δεύτερο κομμάτι σάς δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη λήψη ενημερώσεων και στο Instant Messenger σας. Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε ποιο IM χρησιμοποιείτε και μετά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας παραθέσει το Twitter ώστε να τεθεί σε λειτουργία αυτή η υπηρεσία. Μόλις ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, θα μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις και να στέλνετε μηνύματα στο Twitter και απευθείας από το IM σας.

Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές (3rd party appilcations) και websites τα οποία χρησιμοποιούν το Twitter προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες στους χρήστες της πλατφόρμας. Οι εφαρμογές αυτές θα αναλυθούν σε ξεχωριστό άρθρο.

Αφού ρυθμίσετε κινητό και IM είστε πλέον έτοιμοι για να βρίσκεστε συνεχώς σε επαφή με την “Tweetόσφαιρα” και τους Twitter φίλους σας!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Twitter – μέρος 3ο. Το Twitter μέσω κινητού & μέσω IM γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter