20Ιούν

Twitter – μέρος 4ο. Ένα ξεχωριστό προφίλ

, 20 Ιουνίου 2008 | SOCIAL NETWORKING | 0 Σχόλια

Στο προηγούμενο άρθρο μας Twitter – μέρος 3ο. Το Twitter μέσω κινητού & μέσω IM το www.webdesignblog.gr, παρουσίασε πώς να ρυθμίζετε το κινητό σας τηλέφωνο και το Instant Messenger ώστε να λαμβάνει ειδοποιήσεις από το Twitter. Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το προφίλ σας ξεχωριστό. Συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για τον τρόπο αλλαγής του username και του φόντου σας (Background), τον τρόπο εισαγωγής φωτογραφίας και τον τρόπο αλλαγής χρωμάτων της σελίδας σας.

Επεξεργαστείτε το προφίλ σας.
Αρχικά θα πρέπει να πατήσετε το link “Settings” για να μεταβείτε στην οθόνη επεξεργασίας του προφίλ σας. Το “Settings” βρίσκεται στην πάνω μπάρα και είναι ο τρίτος σύνδεσμος από δεξιά.

Twitter menu bar

Account.
Μπαίνοντας στο περιβάλλον του μενού “Settings”, θα δείτε ότι εμφανίζεται αρχικά η φωτογραφία σας (αν έχετε κάνει upload κάποια) με το όνομά σας και ακολουθεί ένα οριζόντιο μενού με 6 επιλογές. Επιλέγοντας την υποκατηγορία “Account” θα εμφανιστεί η οθόνη που βλέπετε παρακάτω. Σε αυτό το panel μπορείτε να εισάγετε το όνομά σας, το όνομα χρήστη, το email σας, κλπ., δηλαδή ότι έχει σχέση με τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Οι φίλοι σας θα σας μάθουν με το name σας, οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα αναφέρεστε στο πεδίο name. Η τελευταία επιλογή “Protect my updates” αν την επιλέξετε, σας δίνει τη δυνατότητα να μη δημοσιεύονται τα Tweets σας, παρά μόνο στους φίλους σας.

control panel

Picture
Πατήστε το κουμπί “Picture” ώστε να μεταβείτε στην οθόνη που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε upload την εικόνα που θα σας αντιπροσωπεύει. Η εικόνα αυτή μπορεί να είναι ένα γραφικό ή μια φωτογραφία και το format του αρχείου μπορεί να είναι JPG, GIF ή PNG. Οι φίλοι σας θα σας αναγνωρίζουν από την εικόνα σας, γι’ αυτό αν θέλετε να ξεχωρίζετε, καλό είναι να επιλέξετε μια με έντονα χρώματα. Για να κάνετε upload μια εικόνα πατήστε το κουμπί Browse, βρείτε το αρχείο που θα χρησιμοποιήσετε για εικόνα (έχετε δυνατόητα upload εως 700KB) και στην συνέχεια πατήστε “Save“.

Design
Πατήστε το κουμπί “Design” για να μπείτε στην πιο “διασκεδαστική” σελίδα του Control Panel σας. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα του προφίλ σας και να επιλέξετε ένα αρχείου για φόντο, το οποίο θα δώσει αυτή την ιδιαίτερη πινελιά στην προσωπική σας σελίδα στο Twitter. Για να ρυθμίσετε τα χρώματα όπως επιθυμείτε, αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε το “Use my custom style below” ώστε να ενεργοποιηθούν οι επιλογές ρύθμισης των χρωμάτων. Στην συνέχεια ενεργοποιήστε την επιλογή “Use background image” ώστε να μπορέσετε να κάνετε upload ένα γραφικό που θα χρησιμποιηθεί σαν φόντο. Για να επαναλαμβάνεται το φόντο προσέξτε να έχετε επιλέξει το “Tile”. Αν δεν κάνετε αυτή την επιλογή το φόντο σας δεν θα επαναλαμβάνεται και σε περίπτωση που είναι μικρό θα φανεί μία φορά στην πάνω αριστερή γωνία της προσωπικής σας σελίδας στο Twitter.

Με την ολοκλήρωση των αλλαγών, πατήστε το κουμπί “Save” για να ενεργοποιθούν οι αλλαγές σας και να δείτε το προφίλ σας να παίρνει την ξεχωριστή προσωπική μορφή που του έχετε ορίσει εσείς. Ένα παράδειγμα διαμορφωμένης προσωπικής σελίδας Twitter μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Στο επόμενο άρθρο σχετικά με το Twitter, θα αναλύσουμε τους “Τρόπους καλής συμπεριφοράς” καθώς όλες οι πλατφόρμες έχουν τους “κανόνες” τους, οι οποίοι και καθορίζουν το πόσο συμπαθής και δημοφιλής είναι κανείς.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Twitter – μέρος 4ο. Ένα ξεχωριστό προφίλ γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter