12Νοέ

Ψάχνετε κάποιον; Δοκιμάστε το 123people.com

, 12 Νοεμβρίου 2008 | ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ | 1 Σχόλιο

Το 123people.com είναι μια μηχανή αναζήτησης η οποία δεν έχει δικό της αλγόριθμο αναζήτησης όπως το Google, αλλά δανείζεται τα αποτελέσματα από άλλα Search Engines και τα παρουσιάζει ομαδικά. Το 123people.com έχει σαν στόχο να σας βοηθήσει να αναζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με κάποιο άτομο. Με την άνθηση των Social Media, αυτή η ιδιαίτερη μηχανή αναζήτησης θα σας φανεί χρήσιμη.

Αν π.χ. επισκεφτείτε την σελίδα αναζήτησης και εισάγετε το όνομά μου, Spyros Papaspyropoulos, θα δείτε ότι το 123people.com θα σας παρουσιάσει μια σειρά από πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπό μου. Συγκεκριμένα την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τα αποτελέσματα δείχνουν 25 links, 18 εικόνες, 5 προφίλ σε Social Networks, 1 email, 19 συμμετοχές σε blogs και 1 έγγραφο. Σίγουρα αυτή η εικόνα δεν αναλογεί στην πραγματικότητα γιατί υπάρχουν πολλές περισσότερες σελίδες που αναφέρονται σε όλους τους “Spyros Papaspyropoulos” που υπάρχουν στο διαδίκτυο, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι μια καλή αρχή για να μάθει κάποιος μερικές πληροφορίες για ένα άτομο.

Κάναμε μερικές δοκιμές με μερικά τυχαία γνωστά ονόματα. Το Web Design Blog, δεν έχει καμία σχέση με τα παρακάτω άτομα, απλά έχει χρησιμοποιήσει τα ονόματά τους σαν παραδείγματα, λόγω της μεγάλης τους φήμης. Πατήστε στο κάθε όνομα να δείτε τα αποτελέσματα που επέστρεψε το 123people.com, έχει ενδιαφέρον:

Ίσως στο μέλλον το 123people.com καταφέρει να συλλέγει τα αποτελέσματα με ακόμα πιο θεαματικό τρόπο και να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση ατόμων που σας ενδιαφέρουν. Μέχρι τότε, μπορείτε να ζητάτε από τη μηχανή να σας ενημερώνει κάθε φορά που παρουσιάζεται μια καινούργια πληροφορία σχετικά με τα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν με την χρήση RSS Feeds.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Ψάχνετε κάποιον; Δοκιμάστε το 123people.com γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter