2Απρ

Γράφοντας valid XHTML με Flash (swf) στην ιστοσελίδα σας.

, 2 Απριλίου 2008 | HOT POSTS, WEB DESIGN - AUTHORING | 2 Σχόλια

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έχει προβληματίσει και απασχολεί τους web designers παγκοσμίως είναι η μη έγκυρη (not valid) ενσωμάτωση των Flash Objects (swf) με το κώδικα του Dreamweaver. Δυστυχώς ο κώδικας που δημιουργείται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδίασης και κατασκευής ιστοσελίδων δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με το W3C.

Το άρθρο θα σας εξηγήσει ένα καλό και εύχρηστο τρόπο να χρησιμοποιείτε Flash Objects (swf) με έγκυρο κώδικα XHMTL. Αναλυτικότερα:

<– ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ DREAMWEAVER –>

<object classid=”clssid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″ codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0″ width=”100″ height=”100″>
<param name=”movie” value=”name_of_flash.swf” />
<param name=”quality” value=”high” />
<embed src=”name_of_flash.swf” quality=”high” pluginspage=”http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash” type=”application/x-shockwave-flash” width=”100″ height=”100″></embed>
</object>

<– ΕΓΚΥΡΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (VALID CODE) ΜΕ XHTML (transitional) –>

<object type=”application/x-shockwave-flash” codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0″
data=”name_of_flash.swf”
width=”100″ height=”100″>
<param name=”movie” value=”name_of_flash.swf” />
<param name=”quality” value=”high”/>
</object>

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Αφαιρούμε το embed -tag, το οποίο δεν χρειάζεται και δεν είναι έγκυρο (valid) σύμφωνα με το W3C.
  2. Αντικαθιστούμε το classid που ενημερώνει τον Internet Explorer πιο player να ενεργοποιήσει με το type=”application/x-shockwave-flash”, το οποίο ουσιαστικά κάνει την ίδια δουλειά.
  3. To codebase attribute είναι προαιρετικό.
  4. Προσθέτουμε το: data-element, το οποίο οδηγεί τον Mozilla και τον Opera στο αρχείο που βρίσκεται στον διακομιστή μας (para-element δεν λειτουργεί για τον Mozilla και Opera).

Ολοκληρώνοντας την διαδικασία το Flash (swf) είναι πλέον έγκυρο (valid) και η ιστοσελίδα μας πληρεί τις προϋποθέσεις για το W3C.

Πηγή πληροφορίας είναι το άρθρο του Drew McLellan.

Εάν δεν σας ικανοποιεί ο παραπάνω τρόπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική λύση του SWFObject 2.0 που είναι valid με Strict Doctype αλλά είναι πιο χρονοβόρα και χρησιμοποιεί JavaScript.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Γράφοντας valid XHTML με Flash (swf) στην ιστοσελίδα σας. γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

2 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter