10Σεπ

Χρήσιμα cheat sheets για Web Designers – Μέρος 1ο

, 10 Σεπτεμβρίου 2008 | RESOURCES | 0 Σχόλια

Σε προηγούμενο άρθρο, WordPress Cheat Sheets είχαμε παρουσιάσει μια σειρά από Cheat Sheets ειδικά για WordPress. Σήμερα θα σας παραθέσουμε μια λίστα με επιλεγμένα Cheat Sheets ή όπως αλλιώς λέγονται Reference Cards, που είδαμε στο http://sixrevisions.com. Έχουν σχέση με το Web Design και αναφέρονται στις πιο γνωστές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή ενός Web project. Στη συνέχεια, λοιπόν, θα δείτε βοηθητικές κάρτες για Photoshop, Χρωματικές παλέτες, Γραμματοσειρές, Dreamweaver, Browsers, κ.α.

Εκτός από σημαντικά βοηθήματα τα Cheat Sheets μπορούν να γίνουν και πρακτικά διακοσμητικά στοιχεία στο desktop σας, για καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση στην πληροφορία που θέλετε.

Photoshop

Photoshop CS3 Keyboard Shortcuts Cheat Sheet

Downloads: PDF (Windows), PDF (Mac)

Keys for using the Layers palette (HTML)

Photoshop Toolbox Reference (HTML)

Photoshop Lasso Tool Cheatsheet

Download: PDF

Photoshop Brush Tool Cheatsheet

Download: PDF

Color

RGB Hex Colour Chart

Downloads: PDF, PNG

Color Reference Guide (PDF)

Web Designer Color Reference Hexagon Mouse Pad

Download: GIF

Web Safe Color Chart (HTML)

Hexidecimal Color Chart (HTML)

The Browser Safe Colors (HTML)

Typography

VisiBone Font Card

Download: GIF

Common fonts to all versions of Windows & Mac equivalents (HTML)

Mixing Typefaces (PDF)

Τέλος πρώτου μέρους.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Χρήσιμα cheat sheets για Web Designers – Μέρος 1ο γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter