13Μάι

Τί είναι το Search Engine Reputation Management (SERM);

, 13 Μαΐου 2008 | REPUTATION MANAGMENT | 3 Σχόλια

Το Search Engine Reputation Management (SERM), ή αλλιώς το Reputation Management online είναι το σύνολο των μεθόδων που χρησιμοποιεί ένας SEO (Search Engine Optimizer) για να προστατέψει τη φήμη των πελατών του (ή και του εαυτού του) από δυσφημιστικό online περιεχόμενο το οποίο έρχεται στην επιφάνεια μέσω των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Πολλές φορές, ανταγωνιστές ή απλά κακόβουλα άτομα, ενεργώντας σχεδόν πάντα ανώνυμα ή με τη χρήση κάποιου ψευδώνυμου, στοχεύουν στην online δυσφήμιση εταιριών ή άλλων ατόμων που συναγωνίζονται επαγγελματικά και μη.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια προσπέλαση των μηχανών αναζήτησης και τον ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξής τους, οι τακτικές SERM έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικές. Ένας ακόμα σπουδαίος παράγοντας είναι η είσοδος των blogs στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Η φωνή των απλών χρηστών έχει αποκτήσει δύναμη και πολλές φορές έχει καταφέρει να “πληγώσει” την φήμη εταιριών και γνωστών ατόμων στο διαδίκτυο.

Το Search Engine Reputation Management αποτελείται από έναν συνδυασμό Search Engine Optimization (SEO) και Online Content Management (Διαχείριση online περιεχομένου). Οι συνεχείς αλλαγές στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs) για τυχόν “άσχημα” αποτελέσματα.

Τα τελευταία 2 χρόνια, τα sites που ασχολούνται με το Social Bookmarking ή Networking αποτελούν και αυτά σπουδαία εργαλεία για το Search Engine Reputation Management.

Τι να λένε άραγε για εσάς αυτή τη στιγμή στο Internet;

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τί είναι το Search Engine Reputation Management (SERM); γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter