13Μαΐ

Τί είναι το Search Engine Reputation Management (SERM);

, 13 Μαΐου 2008 | REPUTATION MANAGMENT | 3 Σχόλια

Το Search Engine Reputation Management (SERM), ή αλλιώς το Reputation Management online είναι το σύνολο των μεθόδων που χρησιμοποιεί ένας SEO (Search Engine Optimizer) για να προστατέψει τη φήμη των πελατών του (ή και του εαυτού του) από δυσφημιστικό online περιεχόμενο το οποίο έρχεται στην επιφάνεια μέσω των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Πολλές φορές, ανταγωνιστές ή απλά κακόβουλα άτομα, ενεργώντας σχεδόν πάντα ανώνυμα ή με τη χρήση κάποιου ψευδώνυμου, στοχεύουν στην online δυσφήμιση εταιριών ή άλλων ατόμων που συναγωνίζονται επαγγελματικά και μη.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια προσπέλαση των μηχανών αναζήτησης και τον ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξής τους, οι τακτικές SERM έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικές. Ένας ακόμα σπουδαίος παράγοντας είναι η είσοδος των blogs στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Η φωνή των απλών χρηστών έχει αποκτήσει δύναμη και πολλές φορές έχει καταφέρει να “πληγώσει” την φήμη εταιριών και γνωστών ατόμων στο διαδίκτυο.

Το Search Engine Reputation Management αποτελείται από έναν συνδυασμό Search Engine Optimization (SEO) και Online Content Management (Διαχείριση online περιεχομένου). Οι συνεχείς αλλαγές στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs) για τυχόν “άσχημα” αποτελέσματα.

Τα τελευταία 2 χρόνια, τα sites που ασχολούνται με το Social Bookmarking ή Networking αποτελούν και αυτά σπουδαία εργαλεία για το Search Engine Reputation Management.

Τι να λένε άραγε για εσάς αυτή τη στιγμή στο Internet;

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Τί είναι το Search Engine Reputation Management (SERM); γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ευγενία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει παρόμοια γραμματοσειρά με την ENGLAND HAND στα Ελληνικά.

    10 δωρεάν καλλιγραφικές γραμματοσειρές
  • Πολύ χρήσιμο άρθρο. Ο αλγόριθμος της Google εξελίσσεται και μαζί του και η τέχνη του seo. Θα έλεγα ότι ωθεί τους seo experts σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της online παρουσίας των πελατών τους. Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλακούν σε θέματα content strategy, branding και social media γιατί η Google συνυπολογίζει όλα αυτά όταν αποφασίζει για το ranking μιας ιστοσελίδας. Ειδικά το content είναι το κλειδί στην νέα εποχή του search engine optimization. Θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας στο μυαλό μας κυρίως τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και λιγότερο τις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να προσθέτει πραγματικό value στους αναγνώστες του και ιδεατά να έχει χαρακτηριστικά που να συμβάλλουν στη δημιουργία buzz στα social media. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο

    Google Panda 3.3, Google Venice και 38 επιπλέον αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Latest From Twitter