31Οκτ

WordPress και SEO!

, 31 Οκτωβρίου 2008 | VARIOUS SEO TIPS | 5 Σχόλια

Αυτό που μας ενδιαφέρει όταν έχουμε μία ιστοσελίδα είναι να μπορούμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη επισκεψημότητα. Όταν έχουμε ένα Blog και το ανανεώνουμε συνέχεια, ίσως αρκετές φορές με χρήσιμο content, αυτό που θέλουμε είναι η μηχανή αναζήτησης Google να διαβάζει το περιεχόμενο μας.

Ακολουθούνε μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουνε να κάνετε ένα ποίο σωστό SEO για το Blog σας.

Permalinks:
Από τα Options του Admin Panel, πηγαίνετε στα Permalinks. Εκεί υπάρχουνε αρκετές επιλογές. Η αρχική επιλογή που υπάρχει από το WordPress είναι το ?p=<postid>. Παρόλα αυτά δεν είναι η καλύτερη λύση. Επιλέξτε το Custom Type και γράψτε μέσα/%postname%/. Με αυτό θα έχετε κάτι τέτοιο, myblog.gr/είμαι-χαρούμενος/ που θα σας δίνει την δυνατότητα για καλύτερη αναζήτηση από τις μηχανές αναζήτησης.

Title TAGS:
Μετά έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε καλύτερα title TAGS, πιο φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Δείτε το title του blog μου.

<title>Jailbait.gr – Greek Jailbait, woman, pics, sexy | <?php wp_title(); ?></title>

Αυτό που κάνουμε είναι, να έχουμε το URL της σελίδας 2 – 3 keywords περιγραφής και μετά, εκτυπώνουμε το title του post. Έτσι εάν είμαστε στην σελίδα

myblog.gr/είμαι-χαρούμενος/

θα δούμε το title να είναι κάπως έτσι

<title>Jailbait.gr – Greek Jailbait, woman, pics, sexy | Είμαι Χαρούμενος</title>

Τo more text
Είναι το tag που χρησιμοποιούμε έτσι ώστε να μην είναι ορατό στην κεντρική σελίδα όλο το περιεχόμενο του post, αλλά μία περίληψη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι στο template, Index.php Να βρείτε και να «πειράξετε» τον κώδικα του Tag. Το tag συντάσσεται όπως φαίνεται παρακάτω.

<?php the_content(‘Δείτε όλο το Post ‘); ?>

Images και WordPress
Εάν θέλετε και οι εικόνες σας να αναγνωρίζονται από τις μηχανές αναζήτησης πρέπει να τις κάνετε πιο SEO friendly, όταν τις περνάτε μέσα στα Posts σας. Έτσι έχετε τις τιμές, Alt text και title attribute τις οποίες πρέπει να συμπληρώσετε με κάτι σχετικό.

<img name=”” src=”” width=”32″ height=”32″ alt=”My Image” title=”my Image Title!”/>

Template Editing για καλύτερο SEO
Ας δούμε τώρα και τα “κολπάκια” που μπορούμε να κάνουμε πειράζοντας τα templates μας για καλύτερο SEO. Καταρχάς πρέπει να τονίσουμε πως τα συγκεκριμένα “κολπάκια” συνεισφέρουν στις προσπάθειές μας με δύο τρόπους.

  1. Να βοηθήσουνε τις μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίζουνε ποίο εύκολα τα stracture τις σελίδας σας.
  2. Δημιουργούνε καλύτερο Navigation για τους χρήστες σας.

Ας δούμε τώρα το κολπάκι

Όταν διαβάζετε ένα Post μπορείτε να κάνετε το εξής, μέσα στο single.php

In:<?php the_category(‘, ‘) ?>

Είναι συνήθως πως το βλέπουμε το κείμενο. Αυτό μας δείχνει απλώς σε ποίο category είμαστε. Εμείς θα το αλλάξουμε σε

In: <a href= <?php bloginfo(‘url’); ?>><?php bloginfo(‘name’); ?></a> >> <a href=<?php the_category(‘, ‘) ?>><?php the_category(‘, ‘) ?></a> >> <?php the_title(); ?>

Titles μέσα στις σελίδες
Μετά πρέπει να είστε σίγουροι, πως χρησιμοποιείτε από το <h1> και μέχρι το <h3> tag στα titles των posts σας.

Η ταχύτητα σας βοηθάει
Προσπαθήστε να έχετε ένα γρήγορο WordPress. Μην φορτώνεται το header σας με ανούσια Plugins τα οποία ίσως και να μην χρειάζεστε.

Pagination
Ένα τελευταίο κολπάκι το οποίο μπορείτε να ακλουθείτε είναι το Pagination. Το Pagination βοηθάει στην καλύτερη πλοήγηση μέσα στο WordPress, δίνοντας στους χρήστες (και όχι μόνο) δυνατότητα να δούνε περισσότερα από τα posts σας σχετικά με τη χρονική περίοδο στην οποία έχουνε γραφεί.

http://lesterchan.net/wordpress/category/plugins/wp-pagenavi/

Εδώ είναι το URL.

Για να το χρησιμοποιήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε στο template σας το παρακάτω κώδικα

<!– Start Nav –>
<?php if(function_exists(‘wp_pagenavi’)) { wp_pagenavi(); } ?>
<!– End Nav –>

Υψηλό RANK
Τώρα υπάρχουνε και μερικά κολπάκια που μπορούνε να μας δώσουνε την δυνατότητα να πετύχετε ποίο υψηλό RANK .

Καταρχάς χρησιμοποιείστε περισσότερες σελίδες αντί να φτιάχνετε Posts. Με αυτό εννοούμε πως μπορείτε να κάνετε μία σελίδα, με τα τελευταία updated posts, με τα top commented, με τα Most Viewed posts κτλ.

Related Posts
Ακόμη ένας πολύ καλός τρόπος. Το Related Posts plug-in σας δίνει την δυνατότητα, να προσθέσετε έναν κώδικα στo single.php και με αυτό τον τρόπο να δείχνετε όλα τα σχετικά με το συγκεκριμένο Posts. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ποίο εύκολη πρόσβαση στις υπόλοιπες σελίδες σας.

Twitter it!
Ακόμη ένα τελευταίο και ίσως από τα καλύτερα κολπάκια, είναι να στέλνεται τα posts σας, μέσα από το Twitter στους φίλους σας. Αυτό βέβαια, σημαίνει, πως έχετε φτιάξει ένα γερό και δυνατό δίκτυο φίλων, που τους ενδιαφέρει να διαβάζουνε το τι έχετε γράψει.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο WordPress και SEO! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

5 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter