22Ιαν

Μερικά CSS tricks για το WordPress!

, 22 Ιανουαρίου 2009 | WORDPRESS | 3 Σχόλια

Το WordPress δυστυχώς υστερεί στο CSS του όταν πρόκειται για μερικά όχι και τόσο σημαντικά στοιχεία για τους απλούς χρήστες αλλά σημαντικά για αυτούς που θέλουν να το πάνε λίγο ποίο πέρα.

Αφήνοντας κενά

Εάν χρησιμοποιείτε τον Rich editor του WordPress για να γράφετε θα παρατηρήσετε, πως ακόμη και να πατήσετε αρκετές φορές το enter, το κενό που θα δημιουργηθεί όταν θα δημοσιεύσετε το άρθρο σας, δεν θα έχει, καμία σχέση με αυτό που πραγματικά θέλετε.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι ένα πολύ μικρό, CSS hack

p {
margin-bottom: 1.4em;
}

Με αυτό τον τρόπο, αυξάνετε το κενό που δημιουργείται κατά 1.4em. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις με κάτι της προτίμησης σας.

Top Margin

Ακόμη ένα θέμα το οποίο μπορείτε να διακρίνεται είναι πως οι browsers έχουν από μόνοι τους 0 top margin. Έτσι το design σας θα «κολλήσει» ψηλά στην οθόνη σας. Η λύση είναι η παρακάτω:

*{
margin:0;
padding:0;
}

Όπου ο αστερίσκος χρησιμοποιείτε για να αλλάξει τις τιμές του browses σας σε padding και margin

Centre Layout

Όταν σχεδιάζετε το layout σας, θέλετε να το φέρετε στο κέντρο της οθόνης, αφού το layout σας έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω CSS styling για να το καταφέρεται.

#wrapper {
margin:0 auto;
}

Τελειώνοντας το άρθρο μας θα σας παρουσιάσουμε και κάτι που λείπει από τα περισσότερα CSS files των templates που βρίσκονται διαθέσιμα

img.wp-smiley{
border:none;
}

Ο παραπάνω κώδικας σας δίνει την δυνατότητα να αφαιρέσετε ένα border που δημιουργείται στα image icons που χρησιμοποιείτε στα Blog Post σας!

Happy WordPress CSSing!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο Μερικά CSS tricks για το WordPress! γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

3 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter