28Νοέ

WordPress Hacks Part 1

, 28 Νοεμβρίου 2008 | WORDPRESS | 6 Σχόλια

Αρκετές φορές υπάρχουν σκέψεις όταν προγραμματίζουμε σε WordPress τις οποίες θέλουμε να υλοποιήσουμε με τον ποίο απλό τρόπο. Θα σας δείξουμε λοιπόν σήμερα μερικές από αυτές έτσι ώστε να υλοποιείτε εργασίες ποίο εύκολα.

Author Email

Σε κάποιο σημείο μέσα στην σελίδα σας, θέλετε να δείξετε το email του Admin για να επικοινωνούνε μαζί σας οι χρήστες σας. Τι γίνεται όμως με τα bots spiders που μπορεί να το ανιχνεύσουνε και να γεμίσουνε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας με άχρηστα θέματα;

Η λύση είναι η εξής

<?php echo antispambot(get_the_author_email()); ?>

Χρησιμοποιώντας εντολές που παρέχει το WordPress. Με αυτό τον τρόπο το email σας θεωρείτε ασφαλές.

Category RSS

Κάθε κατηγορία του WordPress έχει και το δικό της RSS file. Πώς μπορείτε όμως να γνωρίζεται την διαδρομή τους;

Ας υποθέσουμε πως έχουμε το

http://www.webdesignblog.gr/category/wordpress/

και θέλουμε να πάρουμε το RSS feed της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε το feed μας προσθέτοντας την λέξη feed, στο τέλος της κατηγορίας

http://www.webdesignblog.gr/category/wordpress/feed/

Category Menu

Αρκετές φορές θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Menu βασισμένο στις κατηγορίες που έχουμε στην σελίδα μας. Το WordPress δίνει και για αυτό ένα Template tag το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε!

<?php wp_list_categories(‘orderby=name&include=7,72,23,16,1,7,17,26’); ?>

Με το wp _list_categories δηλώνουμε πως θέλουμε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε. Μέσα στην παρένθεση, ορίζουμε ποίες κατηγορίες και τον τρόπο που θα της κάνουμε list, αλφαβητικά δηλαδή.

Ads μετά το πρώτο post

Ένας αρκετά καλός τρόπος Marketing που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την δημιουργία μία σωστής διαφημιστικής καμπάνιας μέσα στο Blog μας είναι να βάζουμε τις διαφημίσεις μετά το πρώτο post μας, έτσι ώστε να τις χαζέψει ο χρήστης πριν περάσει στο επόμενο Post.

Ο κώδικας που χρησιμοποιούμε είναι ο παρακάτω

<?php if (have_posts()) : ?>

<?php while (have_posts()) : the_post(); $loopcounter++; ?>

// the loop stuffs

<?php if ($loopcounter <= 1) { include (TEMPLATEPATH . ‘/ad.php’); } ?>

<?php endwhile; ?>

<?php else : ?>

<?php endif; ?>

Και τον βάζουμε στο

<?php if (have_posts()) : ?>

του WordPress θέματος μας, αντικαθιστώντας το είδη υπάρχων σημείο. Παρόλα αυτά από ότι βλέπετε κάνουμε include ένα αρχείο ad.php. Το συγκεκριμένο αρχείο πρέπει να το δημιουργήσετε εσείς, μέσα στον φάκελο του Template σας.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο WordPress Hacks Part 1 γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

6 comments so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter