8Οκτ

WordPress plugin: Search Meter. Ποιοί ψάχνουν τι στο WP blog σας;

, 8 Οκτωβρίου 2009 | WORDPRESS | 1 Σχόλιο

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ενός WordPress διαδικτυακού τόπου, χρησιμοποιούν κάποιο WP Theme το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων και δυνατότητες αναζήτησης. Σκοπός τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να μπορούν να βρουν εύκολα και γρήγορα την πληροφορία που θέλουν.
Τι όμως είναι αυτό που ψάχνουν οι χρήστες των WordPress sites; Ποιες είναι οι λέξεις-φράσεις κλειδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; Μια τέτοια μέτρηση είναι δύσκολη να γίνει αν δεν υπάρχει η σχετική τεχνογνωσία.
Εδώ έρχεται το Search Meter, ένα πολύ χρήσιμο WordPress plugin το οποίο καταγράφει αυτομάτως το τι ψάχνουν να βρουν οι χρήστες και το πόσο επιτυχημένες είναι οι αναζητήσεις τους. Το διαχειριστικό του Search Meter, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των WordPress διαδικτυακών τόπων να δούν συκγεντρωτικά αποτελέσματα των αναζητήσεων όλων των επισκεπτών του τελευταίου μήνα, της τελευταίας εβδομάδας και των 2 τελευταίων ημερών.
Η αξία της παραπάνω πληροφορίας μπορεί να είναι ανεκτίμητη αλλά ακόμα πιο πολύτιμη είναι η αξία της πληροφορίας των μη πετυχημένων αναζητήσεων, δηλαδή των αναζητήσεων που δεν είχαν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι απλός: Εξετάζοντας αυτά τα στοιχεία, είναι εύκολα αντιληπτό τι ψάχνουν να βρούν οι χρήστες. Γνωρίζοντας ο ιδιοκτήτης τι πληροφορίες αναζητούν οι χρήστες, αυτομάτως έχει στη διάθεσή του θέματα για νέα άρθρα.

search-summary
Το εν λόγω plugin είναι Δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από http://www.thunderguy.com/semicolon/wordpress/search-meter-wordpress-plugin/

Πηγή άρθρου: BlogPerfume

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Το άρθρο WordPress plugin: Search Meter. Ποιοί ψάχνουν τι στο WP blog σας; γράφτηκε από το WebDesignBlog. Η ομάδα μας σας υπενθυμίζει πως αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαδικτύου και για επιλεγμένα άρθρα μας, μπορείτε να γραφτείτε εύκολα στο Newsletter μας ή στο RSS Feed μας.

Ο Σπύρος Παπασπυρόπουλος είναι βραβευμένος Web Professional που δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματκού Web Design και του Search Engine Optimisation (SEO) από το 1999. Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου την βραβευμένη εταιρία x2interactive Web Agency και το 2008 το Web Design Blog.

One comment so far

Σχολιάστε

Back to top

Recent comments

  • Πολυ καλο αθρο πραγματικα!

    Η σωστή αρχιτεκτονική ενός website και τα οφέλη της
  • Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online tools. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας βοηθά σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας με συνέπεια ο τελευταίος να βλέπει περισσότερες σελίδες και να μένει περισσότερο χρόνο σε αυτή. Η δεύτερη είναι ότι επειδή ακριβώς βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, όπως το bounce rate, ο μέσος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα και ο αριθμός των σελίδων ανά επίσκεψη, βελτιώνεται και η κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

    10+1 Χρήσιμα website και on line tools

Latest From Twitter